h1

Αυτή η νίκη ήταν η αρχή, καμία δίωξη σε κάθε αγωνιστή

16 Ιανουαρίου, 2009

Αποσύρθηκε η μύνηση ενάντια στον εργαζόμενο συνδικαλιστή της wind Στέφανο Μάλαμα. Σήμερα το πρωί είχε από νωρίς μαζευτεί κόσμος με πανό και προκυρήξεις ενώ τις προηγούμενες μέρες είχαν γίνει αφισοκολήσεις, μοιράσματα  προκυρήξεων σε πορείες και  στους εργαζόμενους έξω απο το τηλεφωνικό κέντρο της wind στο Ωραιόκαστρο.

Η απομάκρυνση του προϊστάμενου της WIND την παραμονή της πρώτης δίκης, αλλά και η απόσυρση της μήνυσης ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΝΙΚΗ, ενάντια στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, επιτεύχθηκε τόσο για τους εργαζόμενους της WIND όσο και για όλους μας. Άλλωστε όσο συνεχίζουν να υπάρχουν τέτοια φαινόμενα, είτε στη WIND είτε αλλού [ενδεικτικά υπενθυμίζουμε τις απολύσεις για συνδικαλιστικούς λόγους στις εταιρίες DEMO (της Φ. Κωνσταντοπούλου), Teleperformance (του Ο. Κώτσια), και την καταδίκη του Δ.Πουλόπουλου επειδή μοίραζε  προκυρηξη που κατήγγειλε αυθαίρετη απολύση εργαζόμενου]  ο κοινός αγώνας μας θα συνεχίσει επίσης.
Μετά μάλιστα και τη δολοφονική επίθεση με οξύ στην καθαρίστρια Κωνσταντίνα Κούνεβα επειδή διεκδικούσε τα αυτονόητα, είναι πλέον εμφανές ότι η συνδικαλιστική δράση όχι μόνο ποινικοποιείται αλλά βρίσκει απέναντι της συχνά αδίστακτες πρακτικές.
Πλέον όμως είμαστε σε θέση να αντιμετωπίζουμε τέτοια φαινόμενα με καλύτερους όρους. Με τη σιγουριά που μας δίνουν τόσο οι εμπειρίες του κοινού μας αγώνα και με την αυτοπεποίθηση από τη ΝΙΚΗ που πετύχαμε σε έναν εργασιακό χώρο όπως η WIND.

Παρασκευή 16 Γενάρη

ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΝΙΚΗ!

Ένα σχόλιο

  1. ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟΝ STEFANO ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟ ΠΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΘΑ ΤΟΝ ΕΙΧΑΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΗΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ OΡΓΑΝΩΝΟΥΝ CAREER DAY TON ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ .



Σχολιάστε