h1

Gurgaon(μεταφράσεις): Σαμποτάζ / Techno-απάτη


Προσπάθεια «Τεχνολογικής» αύξησης μισθού στην Convergys [1] στο Gurgaon

Ανικανοποίητοι από τα έσοδα τους , μερικοί υπάλληλοι της ΒΡΟ [2] σκέφτηκαν πως μπορούν να ξεγελάσουν την τεχνολογία και να κερδίσουν μπόνους για τους εαυτούς τους. Μερικοί υπάλληλοι στην Convergys απολύθηκαν γιατί κατάφεραν να φτιάξουν ψεύτικες «ευνοϊκές» βαθμολογίες προφανώς από πελάτες της SBC Yahoo, νιας διασημης ISP στις ΗΠΑ που έχει δώσει υπεργολαβία υπηρεσίες στην Convergys. Οι υπάλληλοι φτιάξανε e mail IDs στο όνομα πελατών της SBC Yahoo που διαχειρίζονταν, έστειλαν feedback στην εταιρία τους από αυτές τις διευθύνσεις e mail και κάθε τόσο τις ανανέωναν στην βάση δεδομένων του πελάτη στο σύστημα.

Προφανώς αυτό ανακαλύφτηκε όταν η εταιρία επεσήμανε ασυνήθιστα στατιστικά εξαιρετικών επιδόσεων για ορισμένους υπαλλήλους. Στον έλεγχο, βρέθηκε πως αυτά τα feedback εγγραφών προέρχονταν από έναn ινδικό διακομιστή (server/ που χρησιμοποιούσε η Convergys, Gyrgaon) αντί για servers από τις ΗΠΑ από όπου και θα έπρεπε να έχουν έρθει. Επίσης ζητήθηκε από πελάτες να επαληθεύσουν αν είχαν κάνει feedback στην εγγραφή. Δεν είναι απίθανο ότι αυτοί οι διοικητικοί υπάλληλοι ζήτησαν ακόμα και κωδικούς από τους πελάτες με την πρόφαση να λύσουν το πρόβλημά τους. Αλλά ο Raman Roy, ο πρώην CEO [3] των επιχειρήσεων ΒΡΟ της Wipro [4] λέει πως σχεδόν κανένας δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στους κωδικούς εκτός και αν οι ίδιοι οι πελάτες τους γνωστοποιήσουν. «Όμως είναι πιθανόν αν κάποιος έχει ειδικές γνώσεις τεχνολογίας. Αν αυτά τα απιδιά το κατάφεραν, τότε χαραμίζουν το ταλέντο τους σε μια BPO», προσθέτει. «Αλλά τα λεφτά φαίνεται πως ήταν το μεγαλύτερο δέλεαρ για τέτοιους υπαλλήλους καθώς μια άριστη αξιολόγηση μπορεί να τους δώσει bonus έως 4,000 ρουπίες [5] τη βδομάδα».
Μπορείτε να διαβάσε τε περισσότερα για την Convergys και τον κόσμο των call center του Gurgaon στο δελτίο no.1.

σ.τ.μ.

[1] Εταιρία BPO «θυγατρική» της Wipro Ltd, βλ. παρακάτω

[2]BPO (Business Process Outsourcing), Απόδοση Υπεργολαβίας Επιχειρησιακής Διαδικασίας, η πράξη του να μεταφέρεις κάποιες από τις δραστηριότητες της επιχείρησης σε έναν εξωτερικό παροχέα με σκοπό να πετύχεις μείωση κόστους.

[3] Corporate Executive Official : Διοικητικός Υπάλληλος της Εταιρίας – αφεντικό στο παράρτημα…

[4] Wipro Technologies (NYSE: WIT) είναι μια I.T. (information technologies, τεχνολογίες αποθήκευσης πληροφορίας, επικοινωνιών κλπ) εταιρία που ιδρύθηκε το 1980 στην Ινδία. Είναι θυγατρική της Wipro Limited (συστάθηκε ως εταιρία το 1946,δουλεύει από το 1941). Τα κεντρικά της βρίσκονται στο Bangalore. Είναι η Τρίτη μεγαλύτερη ΙΤ στην Ινδία Έχει 61.000 υπαλλήλους (Οκτώβρης 2006). Η ΒΡΟ της υπάρχει από το 2002.

[5] Το νόμισμα της Ινδίας, 1 € = 53 ινδικές ρουπίες

Σχολιάστε