h1

Ενάντια στις κεραίες…

Γενικά για Αττική βλέπε:

www.dsi.gr/antennas/

 

 Εξάρχεια 27/6/07

Επιτροπή Πρωτοβουλίαs Κατοίκων Εξαρχείων

Aγαπητοί γείτονεs και συμπολίτεs,

εδω και ένα μήνα κάτι έχει αρχίσει να αλλάζει στα εξάρχεια.’Οχι δεν σαs ενημερώνουμε για τιs συνεχείs περιπολίεs τηs αστυνομίαs (κατοχικού τύπου), οι οποίεs γίνονται προκλητικά στουs δρόμουs τηs γειτονιαs μαs. Θέλουμε να σαs ενημερωσουμε για την πρωτοβουλία μιαs ομάδαs κατοίκων,η οποία, καλώνταs τουs γείτονεs σε μικρέs κατά τοπουs λαικεs συνελευσειs, προσπαθει να τουs ενημερώσει για την ύπαρξη πολλων κεραιών κινητηs τηλεφωνίαs σε ταράτσεs κτιρίων στα Εξάρχεια. Ταυτόγχρονα, σε κάποιεs περιπτώσειs, οι λαικέs συνελεύσειs εχουν αποφασισει την διακοπή τηs λειτουργίαs αυτων των κεραιών, οι οποίεs ουτωs ή άλλωs είναι παράνομεs και καρκινογόνεs. Ήδη 4 από αυτέs έχουν τεθει εκτόs λειτουργίαs με συντονισμένεs κι δυναμικέs ενέργειεs των ίδιων των κατοίκων. (Πλαπούτα και Καλλιδρομίου δύο, Σπ. Τρικούπη και Λεωφ.Αλεξάνδραs μία και Σπ. Τρικούπη 17 μία).

Όλοι γνωρίζουμε τισ επιπτώσειs από την συνεχή ακτινοβολία αυτών των κεραιών. Στην αρχή εμφανίζονται πονοκέφαλοι και ζαλάδεs, ενώ με την πάροδο του χρόνου εχουμε καρκινοπαθειεs διαφόρων μορφών και δυστυχώs, υπάρχουν και θανατηφόρα περιστατικά. Η ακτινοβολία δρα ύπουλα και μακροχρόνια. Τα συμπτώματα δεν είναι πάντα άμεσα αντιληπτά, γι αυτο πρέπει όλοι να επαγρυπνούμε.

Όλοι πρέπει να είμαστε ενήμεροι για την ύπαρξη και την τοποθέτηση κεραιών στιs όμορεs πολυκατοικίεs με τη δικιά μαs. Για να κρύψουν την παρανομία τουs, οι εταιρείεs καμουφλάρουν τισ κεραίεs κάνονταs να φαίνονται είτε σαν θερμοσίφωνεs, είτε σαν καπνοδόχουs. Μόλιs αντιληφθούμε κάποια κεραία, πρέπει να ενημερώνουμε τουs γείτονεs μαs και με κοινέs προσπαθειεs μέσα απο λαικέs συνελεύσειs τηs γειτονιάs να παίρνουμε αποφασειs για την διακοπή τηs λειτουργίαs τουs, πρέπει οι εταιρίεs να καταλάβουν ότι τα κέρδη τουs δεν μπορούν να υπολογίζονται πάνω από την υγεία μαs και τιs ζωέs μαs.

NEA ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΗ ΓΩΝΙΑ ΣΠ.ΤΡΙΚΟΥΠΗ ΚΑΙ ΛΕΩΦ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ 7.30 ΜΜ

 

Κηφισιά 31/5/07

ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Οι κάτοικοι ΚΗΦΙΣΙΑΣ – ΠΕΥΚΗΣ – ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ, περίοικοι της διεύθυνσης Φαιστού 37 & Διαγόρα, Κηφισιά, και Άρεως 66, Κηφισιά, (οι διευθύνσεις βρίσκονται στα όρια των τριών Δήμων), διαμαρτυρόμαστε έντονα για την τοποθέτηση κεραιών κινητής τηλεφωνίας στις ταράτσες των διπλοκατοικιών:

1.COSMOTE στη Φαιστού 37 & Διαγόρα

2.TIM στην Άρεως 66.

Η περιοχή μας είναι αμιγούς κατοικίας με μικρού και μεσαίου μεγέθους οικήματα. Σε απόσταση 220μ, σε ευθεία γραμμή από τις πηγές εκπεμπόμενης ακτινοβολίας βρίσκονται τα 1ο και 5ο Δημοτικά Σχολεία Πεύκης.

Ενημερώνουμε κάθε εμπλεκόμενο, στο προκύψαν θέμα, φορέα δημόσιο, ιδιωτικό καθώς και ιδιώτη, ότι οι δράσεις μας θα είναι έντονες και μαχητικές μέχρι να «κατεβούν» οι “ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ”.

ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΕΡΑΙΑ COSMOTE

ΦΑΙΣΤΟΥ 37 & ΔΙΑΓΟΡΑ

TELESTET

ΑΡΕΩΣ 66

Εξάρχεια 30/5/2007

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

Aγαπητοί γείτονεs

Όπωs γνωρίζετε στο κτίριο Πλαπούτα 1 και Καλλιδρομίου έχουν τοποθετηθεί 2 κεραίεs κινητήs τηλεφωνίαs εδω και χρόνια. Παρότι όλεs οι αρμόδιεs υπηρεσίεs έχουν αποφανθεί για την παρανομία τηs ύπαρξηs τουs κανείs δεν αναλαμβάνει την απομάκρυνση τουs.

H λειτουργία τουs θέτει σε μεγάλο κίνδυνο την υγεία των περιοίκων. Σε γειτονιέs που λειτουργούν κεραίεs από 10ετίαs έχουμε την αύξηση των καρκινοπαθειών σε μεγάλο βαθμό,εώs και θανάτουs.

Γι αυτό σαs καλούμε σε ανοικτή, λαική συνέλευση των κατοίκων τηs γειτονιάs μαs την Τεταρτη 30 Μαιου στιs 19.30 στην διασταύρωση των οδών Καλλιδρομίου και Πλαπούτα. Σε αυτή την συνέλευση θα μπορέσει ο κάθε γείτοναs να πει τιs αποψειs του για τουs πιθανούs τρόπουs αντιμετώπισηs τηs κρατικήs αδιαφορίαs και για την δυνατότητα απομάκρυνσηs των παρανόμων κεραιών και τηs θανατηφόραs ακτινοβολίαs τουs.

EΠΕΙΔΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ, ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΚΕΙ
ΤΕΤΑΡΤΗ 30 ΜΑΙΟΥ 19.30 μμ ΚΑΛΛΙΔΡΟΜΙΟΥ ΚΑΙ ΠΛΑΠΟΥΤΑ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

 

Πετράλωνα 10/5/2007

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ και οι 3 παράνομες και επικίνδυνες κεραίες κινητής τηλεφωνίας από τον σταθμό ΗΣΑΠ Πετραλώνων.

Απαιτούμε από τις εταιρείες ΗΣΑΠ, ΤΙΜ, COSMOTE, VODAFON και τις αρμόδιες υπηρεσίες να ξηλώσουν τις κεραίες τους που είναι δίπλα στα σπίτια μας και τα σχολεία μας.

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ!

ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΥΝ,
ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΙΣ ΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥΣ
ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ, ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΑΛΛΕΣ 8 ΚΕΡΑΙΕΣ
ΣΤΟ ΘΗΣΕΙΟ ΚΑΙ ΤΑ ΑΝΩ ΠΕΤΡΑΛΩΝΑ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ – ΓΟΝΕΙΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΙ

στη ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

ΠΕΜΠΤΗ 10 ΜΑΗ 7.00 μ.μ.έξω απ΄ το σταθμό (πεζόδρομος Θεσσαλονίκης Κ. Πετράλωνα)

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΠΕΤΡΑΛΩΝΩΝ

 

 

Κουκάκι 12/2006

 

Έξω οι κεραίες από τις γειτονιές

Στη συμβολή των οδών Ζαν Μωρεάς και Φαλήρου στο Κουκάκι, στην ταράτσα του γκαράζ, είναι εγκατεστημένες και εκπέμπουν δύο μεγάλες κεραίες κινητής τηλεφωνίας. Οι κεραίες είναι καλυμμένες σαν διαφημιστικές επιγραφές. Λόγω του ότι η πολυκατοικία σας βρίσκεται σε πολύ κοντινή απόσταση από τις εν λόγω κεραίες, εσείς και οι υπόλοιποι κάτοικοι δέχεστε ένα σημαντικό μέρος της ακτινοβολίας τους.

Έχει αποδειχθεί ότι οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πολύ δυσάρεστες συνέπειες στην υγεία των πολιτών όταν εκπέμπουν σε πολύ κοντινή απόσταση από αυτούς. Πιο ευαίσθητες ομάδες θεωρούνται τα παιδιά λόγω μικρότερου σωματικού όγκου, οι ηλικιωμένοι και οι ασθενείς. Σας παραθέτουμε μάλιστα δηλώσεις του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη, με την ιδιότητά του ως ογκολόγου-γιατρού όταν ήταν Υπουργός Υγείας: «Βλάβες στο κεντρικό νευρικό σύστημα, κακώσεις στους ιστούς του σώματος και καρκίνο του δέρματος προκαλούν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας όταν τοποθετούνται σε κατοικημένες περιοχές….Οι βλάβες από ακτινοβολίες τέτοιου είδους είναι επιβεβαιωμένες επιστημονικά».

Έστω κι αν δεν αντιλαμβανόμαστε την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία με τις αισθήσεις μας, τα αποτελέσματά της είναι εξαιρετικά δυσμενή: καρκίνος, αλτσχάιμερ, καταρράκτης, αποβολές, ανικανότητα, κώφωση, πονοκεφάλους, απώλεια μνήμης, αδυναμία συγκέντρωσης, κα.

Οι συγκεκριμένες κεραίες είναι σε πολύ κοντινή απόσταση από το σχολείο και κανείς δε φαίνεται να ενδιαφέρεται γι’ αυτό. Οι καταγγελίες μας στους υπεύθυνους φορείς φαίνεται απλά να γεμίζουν κάποια συρτάρια και να μην γίνεται τίποτα για να δοθεί κάποια λύση. Και όσο περιμένουμε τις απαντήσεις των υπευθύνων, η έκθεσή μας στην ακτινοβολία διαρκώς αυξάνεται. Θα μπορούσαμε να ζήσουμε και με λιγότερο σήμα στο κινητό μας αν αυτό θα μας εξασφάλιζε καλύτερη ποιότητα ζωής.

Οι κεραίες μπορούν να φύγουν από τις γειτονιές μας αν όλοι εμείς αποφασίσουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Ακριβώς έτσι έγινε πριν από λίγο καιρό στο γειτονικό Θησείο όπου κάτοικοι μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να αντιδράσουν και να μην επιτρέψουν σε κανέναν να κερδοφορεί εις βάρος της υγείας τους. Οι κάτοικοι υπερασπίστηκαν μόνοι την γειτονιά τους και κατάφεραν να διώξουν τις κεραίες από την περιοχή τους.

Οι γειτονιές ανήκουν σε εμάς τους κατοίκους και η τύχη τους εξαρτάται από τη δική μας δράση

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται σε κινητοποίηση και θα συναντηθούν για να συζητήσουν αυτό το ζήτημα την Κυριακή 3 Δεκέμβρη, στις12:00, στη γωνία Ζαν Μωρεάς και Φαλήρου.

Πρωτοβουλία κατοίκων Κουκακίου και γύρω περιοχών

keraies.jpg

 

 

Θησείο 11/2006

afisa_thiseio.jpg

 

Τρίκαλα- Απρίλης 2005 [αναδημοσίευση από την περιοδική έκδοση «Εκτός Σχολείου» της Ε.Σ.Ε. εκπαιδευτικών, τεύχος 2ο]

Κεραία του ΟΤΕ σε σκεπή δημοτικού σχολείου

Μια καεραία του ΟΤΕ βρίσκεται εγκατεστημένη στη στέγη του σχολείου στο χωριό Καλόγηροι του δήμου Αιθήκων στο νομό Τρικάλων. Οι κάτοικοι του χωριού μαζί με τους γονείς των παιδιών τη νηπιαγωγό και το δάσκαλο του σχολείου έκαναν ενυπόγραφη καταγγελία για την επικινδυνότητα της κεραίας που βρίσκεται πάνω από τα κεφάλια των παιδιών τους. Βέβαια ο ΟΤΕ ούτε που έδωσε σημασία στην καταγγελία αυτή και συνεχίζει να αδιαφορεί για το πρόβλημα αυτό. Ο νόμος βέβαια που απαγορεύει την εγκατάσταση κεραιών σε κοντινή απόσταση από σχολεία , νοσοκομεία, δεν φαίνεται να ισχύει για τους καρεκλοκένταυρους μάνατζερ του ΟΤΕ που το μόνο τους ενδιαφέρον είναι πως θα αυξήσουν την κερδοφορία της επιχείρησης χωρίς να υπολογίζουν ούτε ακόμη και την υγεία μικρών παιδιών. Αυτή είναι η προταιρεότητα που δίνει η κρατική μηχανή στις καλές συνθήκες εκπαίδευσης των μαθητών και του περιβάλλοντος εργασίας των εκπαιδευτικών, όταν ακόμη και τα αυτονόητα καταργούνται στη λογική του άκρατου κέρδους.

Μπορείτε να τηλεφωνίσετε βάβαια στον τοπικό ΟΤΕ για να διαμαρτυρηθείτε για αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση. Τα τηλέφωνα είναι 24310 73399, 24310 95328.

Χ.Ι.

 

 

 

29 Σχόλια

  1. ‘Ερευνα για τις κεραίες – Συμπεράσματα για τη χρήση των κινητών τηλεφώνων
    ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΜΕΤΡΗΣΕΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΙ
    Πηγή: Εφημερίδα ΤΟΛΜΗ
    Ενδεικτική για την ποιότητα του ερευνητικού έργου που παράγεται στο Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης, ήταν η συμμετοχή των επιστημόνων του στην εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη», που έγινε στην αίθουσα «Ανδρόγεω» την Πέμπτη 31 Μαΐου, σχετικά με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας. Σε αυτήν παρευρέθηκαν από το επιστημονικό προσωπικό του Εργαστηρίου ο κ. Δημήτρης Στρατάκης και ο κ. Ανδρέας Μιαουδάκης, ενώ δεν παρέστη ο διευθυντής του Εργαστηρίου καθηγητής κ. Βασίλης Ζαχαρόπουλος, λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων.
    Η ομιλία του κ. Στρατάκη επικεντρώθηκε σε τέσσερα σημεία:
    Στο πρώτο τμήμα της ομιλίας τονίστηκε ότι η μη ιοντίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, όπως είναι η ακτινοβολία στην περιοχή των χαμηλών συχνοτήτων (π.χ. από τα δίκτυα μεταφοράς και διανομής ηλεκτρικής ενεργείας, από τους μετασχηματιστές, από τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές κ.λπ.) και στην περιοχή των ραδιοσυχνοτήτων (π.χ. από τα συστήματα ραδιοφωνίας και τηλεόρασης, τα συστήματα κινητών επικοινωνιών, τα ασύρματα τηλέφωνα, τα συστήματα ασυρμάτων ζεύξεων, τα Radar, τα κρατικά συστήματα επικοινωνιών κ.λπ.), δεν έχει καμία σχέση με ραδιενέργεια. Στη συνέχεια, έγινε αναφορά στην επιστημονική βάση, πάνω στην οποία βασίστηκε η εισαγωγή μέγιστων επιτρεπτών ορίων έκθεσης του ανθρώπου στη μη ιοντίζουσα ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία.
    Πεδία
    Τονίστηκε ότι όλα τα προαναφερθέντα συστήματα εκπέμπουν ηλεκτρομαγνητικά πεδία και ότι οι μέγιστες επιτρεπτές τιμές σε έκθεση στα πεδία αυτά έχουν προσδιοριστεί μετά από εκτεταμένη αξιολόγηση από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τη Διεθνή Επιτροπή για την Προστασία από τη μη Ιοντίζουσα Ακτινοβολία (ICNIRP), όλων των έγκυρων και αποδεκτών επιστημονικών δημοσιεύσεων στο αντίστοιχο πεδίο μέχρι σήμερα.
    Στο δεύτερο τμήμα της ομιλίας του ο κ. Στρατάκης αναφέρθηκε στα επιτρεπτά όρια έκθεσης στην Ελλάδα, μετά και την εισαγωγή του Νόμου 3431/ΦΕΚ Α 13/3-2-2006: «Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και άλλες διατάξεις», στον οποίο, όπως εξήγησε, τα επιτρεπτά όρια έκθεσης στη χώρα μας διαμορφώνονται στο 60% των επιτρεπτών ορίων έκθεσης, που συστήνει το συμβούλιο της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης στη σύσταση που εξέδωσε το 1999, στην οποία καλεί τα κράτη-μέλη να θεσπίσουν όρια μέγιστης επιτρεπτής έκθεσης σε ηλεκτρομαγνητικά πεδία μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών και στην οποία προτείνονται ως βάση τα όρια που προτείνει η ICNIRP για το ευρύ κοινό. Τα δυσμενέστερα επιτρεπτά επίπεδα αναφοράς για το ευρύ κοινό στην Ελλάδα καθορίζονται στην παράγραφο 10 του άρθρου 31 του Νόμου 3431/2006, σύμφωνα με την οποία: «Σε περίπτωση εγκατάστασης κατασκευής κεραίας σε απόσταση μέχρι 300 μ. από την περίμετρο κτιριακών εγκαταστάσεων Βρεφονηπιακών Σταθμών, Σχολείων, Γηροκομείων και Νοσοκομείων, τα όρια έκθεσης του κοινού απαγορεύεται να υπερβαίνουν το 60% των αντίστοιχων ορίων, που προτείνονται από τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης και που παρουσιάζονται στα άρθρα 2-4 της Κοινής Υπουργικής Απόφασης 53571/3839 ΦΕΚ 1105 Β’, 6-9-2000» (σε όλες τις άλλες περιπτώσεις σύμφωνα με την παράγραφο 9 του άρθρου 31 του Νόμου 3431/2006 ισχύει το 70% των προτεινόμενων από την Ευρωπαϊκή ‘Ενωση ορίων), ή ότι με άλλα λόγια τα ισχύοντα επιτρεπτά επίπεδα αναφοράς στην Ελλάδα σε χώρους συνάθροισης «ευπαθούς πληθυσμού» είναι κατά 40% αυστηρότερα από τα προτεινόμενα από τη σύσταση του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής ‘Ενωσης.
    Λειτουργία
    Στο τελευταίο τμήμα της ομιλίας έγινε αναφορά στην αρχή λειτουργίας και τη δομή των δικτύων κινητών επικοινωνιών και έγινε με τη βοήθεια παραδειγμάτων μια σύγκριση των επιπέδων ακτινοβολίας, που εκτίθεται ο άνθρωπος α) στην περίπτωση των κεραιών της κινητής τηλεφωνίας και β) στην περίπτωση των κινητών τηλεφώνων που χρησιμοποιεί. Επίσης, αναφέρθηκαν οι παράγοντες που επιδρούν στα επίπεδα των λαμβανόμενων ηλεκτρομαγνητικών πεδίων από ένα σύστημα εκπομπής μη ιοντίζουσας ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας (π.χ. μια κεραία κινητής τηλεφωνίας ή μια κεραία ραδιοφωνικού σταθμού ή και από το ίδιο το κινητό τηλέφωνο, εφόσον και αυτό είναι πομπός) που μεταξύ άλλων είναι:
    • Η απόσταση από την κεραία,
    • η ισχύς τροφοδοσίας της κεραίας,
    • το είδος της κεραίας,
    • το ύψος της κεραίας από το έδαφος,
    • ο κατακόρυφη κλίση της κεραίας,
    • ο προσανατολισμός της κεραίας,
    • η συχνότητα λειτουργίας,
    • το είδος του περιβάλλοντος χώρου κ.ά.
    Ο κ. Στρατάκης παρουσίασε ενδεικτικά φάσματα, τα οποία αποδεικνύουν ότι η ακτινοβολία που δέχεται ο χρήστης του κινητού τηλεφώνου από την ίδια τη συσκευή είναι πολλές φορές πολύ ισχυρότερη από την ακτινοβολία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας και τούτο γιατί το κινητό τηλέφωνο βρίσκεται πολύ κοντά στον άνθρωπο (και ιδιαίτερα στον ανθρώπινο εγκέφαλο), κατά τη διάρκεια μιας επικοινωνίας, ενώ αντίθετα η κεραία κινητής τηλεφωνίας συνήθως βρίσκεται πολύ μακρύτερα.

    Ως συμπέρασμα από την έρευνα του Εργαστηρίου Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας προκύπτει, ότι όσο μακρύτερα βρισκόμαστε από την κεραία του σταθμού βάσης, τόσο λιγότερη είναι η επίδραση της κεραίας, αλλά τόσο μεγαλύτερη είναι η ισχύς που δεχόμαστε από τη συσκευή μας, την οποία έχουμε πολύ κοντά στον εγκέφαλο ή στο σώμα μας. Αυτό συμβαίνει καθώς η συσκευή αυξάνει την ισχύ της, για να μπορέσει να έλθει σε επικοινωνία με την κεραία της κυψέλης στην οποία ανήκει. Η ακτινοβολία του κινητού στην περίπτωση αυτή ενδέχεται ακόμα και να ξεπερνάει τα επιτρεπτά όρια, αν δεν χρησιμοποιούμε καλή συσκευή (συσκευή με μικρό δείκτη ειδικής απορρόφησης – SAR).
    Επίσης, στη διάρκεια της ομιλίας παρουσιάστηκε μια ενδεικτική προσομοίωση ενός δικτύου κινητής τηλεφωνίας για την πόλη του Ηρακλείου. Για το σκοπό της προσομοίωσης χρησιμοποιήθηκαν 24 σταθμοί βάσης κινητής τηλεφωνίας με τυπικές ρυθμίσεις, ώστε να καλύπτει ραδιοηλεκτρικά ο καθένας μια απόσταση της τάξης των 400 μέτρων (κυψέλη).
    Τα συμπεράσματα που προκύπτουν από την προσομοίωση αυτή είναι τα εξής:
    Αν απομακρυνθούν οι σταθμοί βάσης και διατηρήσουν την ίδια ισχύ, τότε:
    • Θα υπάρξουν ραδιοηλεκτρικά ακάλυπτες περιοχές (περιοχές που τα κινητά δεν θα έχουν καθόλου σήμα),
    • δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο ίδιος αριθμός συνδρομητών (κάθε σταθμός έχει ορισμένα κανάλια συχνοτήτων, που εξυπηρετούν ορισμένο αριθμό συνδρομητών),
    • τα κινητά που βρίσκονται στα όρια των ακάλυπτων ραδιοηλεκτρικά περιοχών (ή εντός αυτών), αν καταφέρουν να αποκαταστήσουν επικοινωνία με κάποια κεραία, θα εκπέμπουν στο μέγιστο της ισχύος τους που όπως προαναφέρθηκε ενδέχεται να υπερβαίνει και τα επιτρεπτά όρια.
    Αν απομακρυνθούν οι σταθμοί βάσης και αυξήσουν την ισχύ τους, ώστε να καλυφθεί ραδιοηλεκτρικά όλη η περιοχή, τότε:
    • Οι κάτοικοι που θα είναι κοντά στις κεραίες θα δέχονται πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τις κεραίες,
    • οι κάτοικοι που θα είναι μακριά από τις κεραίες (στα όρια της εμβέλειας του κινητού ή και μακρύτερα) θα δέχονται πολύ μεγαλύτερη ισχύ από τα κινητά τους, όταν και εφόσον καταφέρουν να αποκαταστήσουν επικοινωνία με κάποια κεραία. Τα κινητά και στην περίπτωση αυτή θα εκπέμπουν στο μέγιστο της ισχύος τους!
    • δεν θα μπορεί να εξυπηρετηθεί ο ίδιος αριθμός συνδρομητών όπως και στην προηγούμενη περίπτωση,
    • θα υπάρξουν πολύ μεγαλύτερες παρεμβολές και η ποιότητα των υπηρεσιών θα μειωθεί αρκετά.
    Από τα παραπάνω προκύπτει ότι η απομάκρυνση ενός συστήματος εκπομπής (π.χ. κεραίας κινητών επικοινωνιών ή κεραίας ραδιοφωνικού σταθμού κ.λπ.) δεν λύνει το πρόβλημα, όπως φαίνεται από μια πρώτη ματιά. Γιατί, εκείνο που τελικά έχει σημασία είναι η ισχύς που δεχόμαστε από το σύστημα εκπομπής και η συχνότητα στην οποία εκπέμπει, εφόσον οι επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία, άρα και οι συνεπαγόμενες επιτρεπτές τιμές έκθεσης σύμφωνα με τη μέχρι τώρα επιστημονική γνώση, εξαρτώνται από τους παράγοντες αυτούς (και από κάποιους άλλους, αλλά σε μικρότερο βαθμό). Συνεπώς δεν έχει νόημα να απομακρυνθεί ένας σταθμός και να αυξηθεί η ισχύς του, ώστε να μας παρέχει κάλυψη, όπως και πριν (αν αυτό είναι εφικτό τελικά). Στην περίπτωση αυτή η τελική ισχύς που φθάνει σε εμάς από αυτόν τον σταθμό, πάλι θα είναι σε ίδια επίπεδα, αλλά η ισχύς από το κινητό μας τηλέφωνο (εφόσον πρόκειται για σταθμό βάσης κινητής τηλεφωνίας), όταν και εφόσον μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε, θα είναι πολύ μεγαλύτερη.
    Τελικά, αναφέρθηκε ότι το θέμα με τις εκπομπές στην περιοχή των μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών είναι περίπλοκο και ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω:
    • Αυστηρός σχεδιασμός των ασύρματων δικτύων μετάδοσης πληροφορίας,
    • διαφάνεια,
    • επιτήρηση από αρμόδιους φορείς,
    • σωστή ενημέρωση,
    • εκτεταμένη και πληρέστερη έρευνα,
    • αυστηρή τήρηση του νομικού πλαισίου θεσμοθετημένων ορίων,
    • συνεχής αναπροσαρμογή και ενδεχομένως αναθεώρηση των ορίων έκθεσης, αν αυτό προκύψει από σχετικές επιστημονικές μελέτες,
    • αποφυγή πανικού και παραπληροφόρησης,
    • μετρήσεις από αρμόδιους φορείς, όπου υπάρχουν ενδείξεις ή φόβοι ότι ενδέχεται να υπάρχει υπέρβαση των ορίων.


  2. Δεν έχουμε κανένα ηθικό πρόβλημα να σβήσουμε το παραπάνω comment αλλά μας βοηθάει να αποδείξουμε 2, 3 πράγματα:
    1) το άρθρο που δημοσίευσε η φυλλάδα ΤΟΛΜΗ ξεκινά: […]»Ενδεικτική για την ποιότητα του ερευνητικού έργου που παράγεται στο Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης, ήταν η συμμετοχή των επιστημόνων του στην εκδήλωση της δημοτικής κίνησης «Ηράκλειο-Ανθρώπινη Πόλη», που έγινε στην αίθουσα «Ανδρόγεω» την Πέμπτη 31 Μαΐου, σχετικά με το θέμα των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.»
    Ένας προσεχτικός αναγνώστης θα διαπιστώσει λίγο παρακάτω ότι αυτό που κάνει η αξιόπιστη έρευνα του εν λόγω ιδρύματος είναι να αθωώνει τις εταιρίες κινητής τηλέφωνίας με μία στατιστικολογική από δειξη του τύπου
    «αν μετακινηθούν μακρύτερα οι κεραίες οι αθροιστικές επιπτώσεις στο σύνολο του πληθυσμού λόγω της ακτινοβολίας των συσκευών θα είναι μεγαλύτερες απ’ ότι αν οι κεραίες μείνουν εντός των νόμιμα θεσμοθετιμένων ορίων, οπότε και οι επιπτώσεις είναι στατιστικά αποδεκτές».
    Σε μια τέτοιου είδους «επιστημονική» ανάλυση,( που μάλιστα προέρχεται και από ένα ΤΕΙ -τόσους μήνες εκπαιδευτικών αναταραχών η χρησιμότητα της έρευνας στα πανεπιστήμια ήταν καραμέλα του κάθε δημοσιογραφίσκου, και όχι μόνο- ) το μόνο που έχουμε να απαντήσουμε είναι πως αρνούμαστε να είμαστε αριθμοί στις έρευνες του κάθε πανεπιστημιακού και στις τσέπες των εταιριών.
    2)Το άρθρο της έγκριτης φυλλάδας τελειώνει ως εξής : […]»Τελικά, αναφέρθηκε ότι το θέμα με τις εκπομπές στην περιοχή των μη ιοντιζουσών ακτινοβολιών είναι περίπλοκο και ότι θα πρέπει να τηρηθούν τα παρακάτω:
    • Αυστηρός σχεδιασμός των ασύρματων δικτύων μετάδοσης πληροφορίας,
    • διαφάνεια,
    • επιτήρηση από αρμόδιους φορείς,
    • σωστή ενημέρωση,
    • εκτεταμένη και πληρέστερη έρευνα,
    • αυστηρή τήρηση του νομικού πλαισίου θεσμοθετημένων ορίων,
    • συνεχής αναπροσαρμογή και ενδεχομένως αναθεώρηση των ορίων έκθεσης, αν αυτό προκύψει από σχετικές επιστημονικές μελέτες,
    • αποφυγή πανικού και παραπληροφόρησης,
    • μετρήσεις από αρμόδιους φορείς, όπου υπάρχουν ενδείξεις ή φόβοι ότι ενδέχεται να υπάρχει υπέρβαση των ορίων.»
    Είμαστε σίγουροι πως οι διάφοροι υπουργοί θα εκτιμήσουν αυτή τη συνεισφορά στη διαχείριση των προβλημάτων που έχει να αντιμετωπίσει το κράτος ως θεσμική έκφραση μιας ανταγωνιστικής κοινωνικής σχέσης. Εμείς από την άλλη δε θέλουμε να έχουμε καμία σχέση ούτε με επιτροπές διαφάνειας, ούτε με ΜΚΟ, ούτε με οποιονδήποτε άλλο ανθρωπιστή που θέλει να προσφέρει λύσεις στο κράτος.
    3) Στις δράσεις των κατοίκων ενάντια στις κεραίες αναγνωρίζουμε στιγμές πραγματικής κοινότητας ανθρώπων ενάντια στη διαμεσολάβηση των ζωών τους από το κέρδος, στιγμές που οι κάτοικοι απορρίπτουν τη διαμεσολάβηση των «αρμόδιων» αναλαμβάνοντας οι ίδιοι δράση και γι’ αυτό και φιλοξενούμε τις σχετικές ενημερώσεις στο site. Κάθε κουβέντα για το πως αυτός ο κόσμος μπορεί να γίνει λιγότερο άσχημος και λιγότερο επιβλαβής για την υγείας μας, μας βρίσκει ενάντιους. Δικιά μας υπόθεση είναι να τον ανατρέψουμε.


  3. Καλή σας ημέρα.
    Συμφωνώ με εσάς εν μέρει. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που εταιρείες έχουν πείσει κάποιον να βάλει την κεραία τους στην οικία του, λέγοντάς του ότι θα παίρνεις 800-1000Ευρώ και ταυτόχρονα δεν θα υπάρχει κίνδυνος για εσένα και τους γείτονες, θα είναι νόμιμη η κεραία θα έχει άδεια κλπ κλπ.; Ποιος θα έλεγε όχι υπό αυτές τις συνθήκες; Τι κάνεις όταν μία ημέρα, βλέπεις ξαφνικά μετά από καιρό τους «καλούς και φιλήσυχους» γείτονές σου, που συμβιώνατε αρμονικά μαζί για δεκαετίες, χωρίς ποτέ να σου κάνουν κουβέντα για το θέμα, να ρωτήσουν τη γνώμη σου (λες και δεν σε γνώρισαν ποτέ) και χωρίς καμία προειδοποίηση (ενώ όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε ρωτήθηκες ποτέ και δεν απέκρυψες από κανέναν, δεν είπες ψέματα σε κανέναν για την εγκατάσταση και δεν είχες και λόγο να το κάνεις, αφού πίστευες ότι όλα ήταν εντάξει, ούτε ακόμα-ακόμα απέκρυψες φυσικά την προέλευση του μισθώματος στην εφορία) να παρουσιάζονται ως νέα κου κλουξ κλαν χωρίς κουκούλες, να διαδηλώνουν έξω από το σπίτι σου, να πετάνε αυγά και να σε βρίζουν και να σε καταριούνται όλη τη μέρα? Όταν μετά από το πρώτο σοκ, τους έχεις ενημερώσει ότι ΝΑΙ αγαπητοί, αν είναι παράνομη θα φύγει (θα μετακομίσει 2-3 τετράγωνα παρακάτω είναι το σωστό), έχεις βάλει δικηγόρους, έχεις κάνει όλες τις ενέργειες κλπ και όμως αυτοί συνεχίζουν να τοποθετούν πινακίδες για «κεραίες θανάτου» στο δρόμο προς διαπόμπευσή σου στον κάθε άγνωστο. Για ποιο λόγο άραγε; Για να κάνουν το κομμάτι τους, να βγάλουν τα απωθημένα τους, να δικαιολογήσουν την ύπαρξή τους? Πως αλλιώς μπορείς να χαρακτηρίσεις τέτοιες συμπεριφορές, αφού η λογική λέει ότι αν ήταν καλοπροαίρετοι θα έπρεπε αρχικά και πριν γίνει όλο αυτό το μακελειό, να σε ρωτήσουν πρώτα πρώτα, να μάθουν τη γνώμη σου, να σε ενημερώσουν και έπειτα αφού μάθουν τα πως και τα γιατί, τις προθέσεις σου, να προχωρήσουν κατά το δοκούν. Αφού λοιπόν ΔΕΝ έκαναν ΤΙΠΟΤΑ από αυτά, τώρα παρουσιάζονται ως μεσσίες και προστάτες, άσπιλοι και αμόλυντοι και ανέγγιχτοι από κάθε αμαρτία και εξιλεώνουν το κακό πάνω σου και σε «φτύνουν» με τη συμπεριφορά τους, θεωρώντας ως de jure τη δική τους ως τώρα στάση άμεμπτη. Αντί στην παρούσα φάση έστω και στα ψέματα (γιατί πολλοί από αυτούς βαθιά μέσα τους ζηλεύουν τα 800Ευρώ που παίρνεις) να σε υποστηρίξουν στην προσπάθειά σου να φύγει η κεραία του ….θανάτου? Τι συμβαίνει αλήθεια? Μήπως όλο το εγχείρημα σκοπεύει στην κατάργηση της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα? Θα είναι παγκόσμια πρωτοτυπία. Σε πολιτικούς σκοπούς? Στο να πάρουν οι Δήμοι στα χέρια τους τα έσοδα από τους σταθμούς, να τις βάζουν σε παιδικές χαρές και σχολεία, σε άλση και πάρκα δημοτικά και να μας λένε μετά ότι τώρα οι κεραίες είναι ακίνδυνες? Γιατί στο τέλος-τέλος δεν πετάμε όλοι τα κινητά μας, να φύγουν οι κεραίες από μόνες τους?


  4. Ποιος Νίκος Παπαφιλίππου;

    Ο προϊστάμενος του τμήματος Community Relations της Διεύθυνσης Εταιρικών Σχέσεων της Cosmote; Δηλαδή αυτός που συντονίζει το πώς οι παράνομες κεραίες θα γίνουν αποδεκτές από τους ιθαγενείς;

    Νομίζαμε ότι τον είχαν φάει τα λιοντάρια της Φαιστού, όταν την 1/6/2007 ξεκίνησε με ύφος “τραμπούκου” να καταστρέφει ξένη ιδιοκτησία…

    Αυτός ο Παπαφιλίππου;


  5. 1. Είναι αντριλίκι να την πέφτεις σε γυναίκα χήρα κυκλώνοντάς την και απειλώντας την/
    2. Μαγκιά είναι να ξεσηκώνεις τον κόσμο με μηχάνημα της πλάκας απο το ΡΑΔΙΟ ‘ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΚΑΙ ΠΕΡΙΞ’ των 100 ευρώ όταν το μηχάνημα που κάνει μετρήσεις Η/Μ πεδίου κάνει πάνω απο 30,0000 ευρώ (υπαρχει στα πανεπιστήμια, δεν χρειάζεται να το αγοπράσεις)
    3. Ελάτε στη θέση μου και τότε θα καταλάβετε ποιός είναι η κότα και ποιός το λιοντάρι που κινδυνεύω να φάω ξύλο απο ήρωες με κινητά στην κωλότσεπη, που επιτειθενται όλοι μαζί και όχι face to face.
    4. Το ποίος είναι παράνομος να ρωτήσετε τις πολεοδομίες που δεν πρωτοκολλούν παράνομα βέβαια τις αιτήσεις των εταιρειών για νομιμοποίηση των κεραιών.
    5. Μαγκιά είναι να αρνείσαι επιμόνως το διάλογο? μήπως πρέπει να παρακαλάμε για να συζητήσουμε?

    Ηρωες της πλάκας με τα κινητά στην κωλότσεπη…

    Για ελάτε να δείτε να ωραία απο την πλευρά των εταιρειών που μας παίρνουν 12 τη νύχτα και μας απειλούν.

    Είστε απογοήτευση.

    ΝΠ


  6. Αυτό με ενδιαφέρει:
    Εργαστήριο Μετρήσεων Ηλεκτρομαγνητικής Ακτινοβολίας του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και Πολυμέσων του ΤΕΙ Κρήτης.
    (ίσως εάν υπάρχει κάτι αντίστοιχο εδώ στη Θεσσαλονίκη)

    Ήθελα να μάθω για κάπου που μπορώ να μάθω εάν είναι πρακτικά εύκολο να γίνει μια μέτρηση ακτινοβολίας για να μπορεί ο κόσμος να βρει που μπορούν να υπάρχουν και άλλες κεραίες που μας βλάπτουν. Εάν κοστίζει πάρα πολύ ο εξοπλισμός ή θέλει πάρα πολύ δουλειά, τότε δεν το βλέπω να γίνεται…


  7. Σε ότι αφορά τα ‘λιοντάρια’ της Φαιστού, ας παρατήσουν τα κινητά τους και μετά να τρέχουν πίσω απο τις κεραίες, επίσης πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι χωρίς διεσπαρμένες κεραίες μικρής ισχύος κινητής τηλεφωνίας δεν μπορεί να υπάρξει όσο και άν αυτό δεν μας αρέσει οι κεραίες είναι μικρής ισχύος, σε άλλα κράτη δεν συμβαίνουν αυτά τα μασκαραλίκια. Τέλος το ποιός είναι τραμπούκος το γνωρίζουν πολύ καλά τα ‘λιοντάρια’ της Φαιστού όταν απειλούν με τους πιό αισχρούς τρόπους την εκμισθώτρια που έχει την αναγκαία για την περιοχή κεραία και είναι και εδώ και ένα χρόνο και χήρα. Επίσης τα ‘λιοντάρια’ της Φαιστού δεν δέχονται μόνιμο μετρητικό μηχάνημα με τη σφραγίδα δύο ανώτατων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων της χώρας διότι φοβούνται ότι θα φανεί η αλήθεια και μετά δεν θα μπορούν να βγαίνουν στα κανάλια και να πουλάνε μούρη με καταστροφολογίες που ανεβάζουν τις τηλεθεάσεις, και γελοία μετρητικά των 100 ευρώ που αγοράζουν απο το μοναστηράκι.

    Δυστυχώς το επίπεδο πολλές φορές είναι χαμηλώτερο απο τη Ζιμπάμπουε αν και θέλουμε να λεγόμαστε και Ευρωπαίοι άσε που φοβόμαστε εμείς της κινητής τηλεφωνίας και για την σωματική μας ακεραιότητα απο τα κοφτερά δόντια των υποτιθέμενων ‘λιονταριών’ και στο κάτω κάτω και εμείς τη δουλειά μας κάνουμε.

    Αυτά


  8. Εδώ βρήκα έναν όχι ακριβό μετρητή. Λειτουργεί πολύ καλά.
    http://www.homestuff.gr/eshop/prod_info/14


  9. Η προκλητικά παράνομη και αυθαίρετη κεραία COSMOTE της Φαιστού 37:
    1. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ
    2. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
    3. ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΩΝ ΟΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΧΩ
    4. ΕΧΕΙ ΝΕΑ ΕΓΚΡΙΣΗ ΗΜ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΑΕ ΕΠΕΙΔΗ Η ΠΡΩΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΑΝΑΚΛΗΘΗΚΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΒΑΣΙΣΤΕΙ ΣΕ ΑΝΑΚΡΙΒΗ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ COSMOTE
    5. ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ
    6. ΕΧΕΙ ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΑΥΣΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕΤΤ
    7. ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

    ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΣΗΜΕΡΑ 27/11/2007 Η ΚΕΡΑΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ!

    Ο άντρας της γριάς που έχει την κεραία, πέθανε από καρκίνο.

    Το μηχάνημα κάνει μόνο 45 ευρώ και το πήραμε από μαύρο. Οπως πας θα τον γνωρίσεις, μάλλον αυτό θέλεις. Αλλιώς δεν θα ερχόσουν να καταστρέψεις τις ταμπέλες και τα πανό διαμαρτυρίας μας. Είσαι τυχερός που μοιάζεις με κακομοίρης και σε λυπήθηκαν όταν σε έπιασαν επ’ αυτοφόρω.


  10. Προς την “άλλη άποψη”

    Οποιος δεν έχει κάτι να κρύψει δεν τοποθετεί την κεραία μέσα σε ψευδοθερμοσίφωνα, ψευδοκαμινάδα και ψευδοδεξαμενή.

    Οποιος ενδιαφέρεται πραγματικά για τους πρώην φίλους του και τώρα μέλη της “ku klux klan” (κατά τα λεγόμενά της “εναλλακτικής άποψης”), προσεγγίζει με ειλικρινή αισθήματα τους γείτονες των 30 χρόνων.

    Οποιος θέλει πραγματικά να κατέβει η κεραία δεν γράφει εξώδικα προς την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας λέγοντας (σε ελεύθερη μετάφραση) “αν και εφόσον το θέλετε, ίσως να ήταν καλό να σταματούσατε την κεραία γιατί η γειτονιά γκρινιάζει. Αλλά μην ξεχνάτε ότι σε περίπτωση που υπάρξουν πρόστιμα από την πολεοδομία ή δικαστικά έξοδα ικετεύω να τα πληρώσει η εταιρεία.”

    Οποιος καταστρέφει τα πανό και τις ταμπέλες διαμαρτυρίας, κυνηγάει με το αυτοκίνητο και βρίζει μικρά παιδιά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΡΑΣ.

    Γι’ αυτό “διαφορετικέ” μας φίλε, που για 800 ευρώ το μήνα ξεπούλησες την τιμή και την υπόληψή σου, μας λες ότι σε ξεγέλασαν σαν αθώα κορασίδα;

    Δεν νομίζω, μάλλον ακούγεται σαν να επαγγέλλεσαι το αρχαιότερο επάγγελμα, αυτό που είναι πιο παλιό και από του κλέφτη και του ψεύτη.

    Αν ενδιαφέρεσαι για την υγεία των γειτόνων σου, που τους θερίζουν οι ασθένειες και ο καρκίνος, τότε, μπορείς με μία απλή και αθόρυβη κίνηση να κατεβάσεις τις ασφάλειες των κεραιών στον ηλεκτρικό πίνακα ΣΟΥ. Γιατί, να μην ξεχνάμε, οι κεραίες και τα βοηθητικά μηχανήματα ηλεκτροδοτούνται παρανόμως από το δικό σου οικιακό ρεύμα.

    Αν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για την υγεία των 8χρονων παιδιών που κυνήγησες και έβρισες, τότε μπορείς να σταματήσεις να είσαι ο μούτσος στα χέρια της εταιρείας, και ίσως κάποτε σε συγχωρέσουν οι γείτονες…

    Αν όμως επιθυμείς να ζήσεις την υπόλοιπη ζωή σου σαν το παράσιτο της περιοχής, σου τονίζω ότι οι κεραίες ΘΑ κατέβουν και ΔΕΝ θα τοποθετηθούν λίγο πιο μακριά.


  11. Άντρας προφανώς κατά την άποψή σου, είναι εκείνος που νύχτα με κράνος βάζει τις ταμπέλες και τα πανώ, όπως επισης εκείνος που καταστρεφει την περιουσία του άλλου, «Φιλήσυχε Γείτονα»


  12. … όσο για τις ύβρεις, προφανώς δεν σου απαντώ. Με τη καθημερινή συμπεριφορά σου (σας)επιστρέφονται αυτόματα…. εσύ ακόμα ελπίζεις για βουλευτής (έχεις όλα τα προσόντα)… θα σου πληρώνουμε και το κινητό σου όταν με το καλό βγεις


  13. Οχι, χρυσέ μου, ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΝ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ από το σπίτι του πατέρα σου θέλω. Αλλά εσένα τι σε νοιάζει, μήπως μένεις εκεί;


  14. Σου εξήγησε ο δικηγόρος ΣΟΥ, οτι ΔΕΝ μπορείς να κάνεις τίποτα ΝΟΜΙΜΟ για να «κατεβάσεις» την κεραία. Δεν μπορείς βλέπεις να πάρεις δικαστική απόφαση υπέρ σου στην περίπτωση αυτή.
    Έτσι λοιπόν, ήταν πολύ εύκολο για εσένα και το χαρακτήρα σου (όπως δείχνουν τα γεγονότα), να κάνεις «κλικ» και από «φιλήσυχος πολίτης» να γίνεις ΠΑΡΑΝΟΜΟΣ και ΒΑΝΔΑΛΟΣ, με το νόμο της ΖΟΥΓΚΛΑΣ στα χέρια να κατέστρεψεις σπίτι και αυτοκίνητα 2 φορές εως τώρα.
    Χρησιμοποιώντας μπογιές με «ειδική σύνθεση» made in exarxeia που ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΟΥΝ(έπαθαν την πλάκα τους στο φανοποιείο).
    Έτσι φαίνεται ευαγγελίζεσαι τον δικό σου «πολιτισμό» και τον τρόπο να διώξεις τις κεραίες…. Ας είναι…
    Το πρώτο σκέλος να προκαλέσεις ζημίες που κοστίζουν περισσότερο από το σύνολο των χρημάτων που κατέβαλε εως σήμερα η εταιρεία τον πέτυχες.
    Δεν είναι οτι δεν καταλαβαίνεις, είναι ότι ΔΕΝ ΘΕΛΕΙΣ να καταλάβεις κάποια πράγματα….
    Με κατινιές και βανδαλισμούς δεν αλλάζουν οι νόμοι. Κάνε υπομονή όπως κάνουμε και εμείς, μια που έχεις κάνει ΟΛΑ τα άλλα…
    Δεν θα ασχοληθώ από εδώ άλλο μαζί σου.


  15. εεε;;; Τί είναι αυτά που λες; Η σχετική ανωνυμία που προσφέρει το internet προφανώς σε μπέρδεψε. Τους τραμπούκους και τα παράσιτα της γειτονιάς πρέπει να τους αναζητήσεις αλλού (κυριολεκτικά και μεταφορικά).

    Σε αυτούς, που από το 2000-2001 εγκατέστησαν παρανόμως και κρυφά χωρίς καμία άδεια τις κεραίες, τις έκρυψαν μέσα σε ψευδοθερμοσίφωνα, σε αυτούς που το επέτρεψαν, σε αυτούς που προσπάθησαν να τις νομιμοποιήσουν εκ των υστέρων και στις πληρωμένες εταίρες των 800-1000 ευρώ το μήνα.

    Αν λες αλήθεια για το μηνιαίο μίσθωμα των 1000 ευρώ, πράγμα το οποίο και αμφισβητώ, η απλη αριθμητική βγάζει γύρω στα 84.000 ευρώ για επτά χρόνια (χωρίς να βάλω το έτος 2000 μέσα).

    Γλυκέ μου, ο πατέρας που σε μεγάλωσε και σε σπούδασε και σε προίκησε είναι η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας…


  16. Καλέ μου «Φιλήσυχε γείτονα» – και τελειώνω με αυτό – επέτρεψε μου να γνωρίζω καλύτερα από τον οποιονδήποτε από εσάς, ποιος είναι ο πατέρας μου και πως με μεγάλωσε κλπ κλπ.
    Θα μπορούσα να σου ανταπαντήσω ότι τουλάχιστον εγώ ξέρω ποιος είναι, ενώ εσύ μπορεί όχι κλπ κλπ κλπ, δηλαδή συζήτηση επιπέδου καφενείου …. όχι δεν θα πάρω.
    Δεν είναι η ουσία να αποδείξεις οτι είσαι καλύτερος υβριστής… ούτε να ανταλλάσουμε απόψεις άνευ ουσίας…
    Ότι είσαστε «ελιτ» στην περιοχή το αποδείξατε με τον καλύτερο τρόπο. Με τις πράξεις σας.
    Βασίζεστε σε εικασίες και φήμες και ΟΧΙ σε αποδείξεις τεκμηριωμένες επιστημονικά.
    Μπορείς να το αρνείσαι αυτό όσο θέλεις, το γεγονός είναι ότι δεν μπορείς πραγματικά να το υποστηρίξεις και αποδείξεις τεκμηριωμένα, λυπάμαι, θα το είχες κάνει ήδη….
    Κανένα δίκαιο ωστόσο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις πράξεις βανδαλισμού και εξευτελισμού που διαπράττει η πλευρά σας, αν καταλαβαίνεις….
    Δεν επιθυμώ να οξύνω περαιτέρω την όλη κατάσταση, τα καταφέρνετε περίφημα από μόνοι σας…
    Είναι μια δύσκολη η δική μας περίπτωση και με τη βοήθεια του ….. κράτους.
    Δεν μπορείτε να τα βάλετε με τις εταιρείες, τα βάζετε με το γείτονα…
    Γεγονός είναι ότι οι κεραίες πραγματικά ενοχλούν πολύ κόσμο, όπως φαίνεται.
    Αν μου επιτρέπεις να προτείνω κάτι, είναι να περιμένεις τις εξελίξεις…


  17. Η κεραία από το μεσημέρι της 11/12 δεν λειτουργεί…


  18. Θετικά νέα. Πώς ακριβώς δεν λειτουργεί και για πόσο;

    Κατέβασε τις ασφάλειες ο ιδιοκτήτης του σπιτιού;
    Απενεργοποίησε την κεραία η εταιρεία;
    Κατεδάφισε την κεραία ο δήμος;
    Αφαίρεσε την κεραία η εταιρεία;
    Πώς επιβεβαιώνεται;

    Οπτικά τίποτε δεν έχει αλλάξει. Ο ψευτοθερμοσίφωνας, το λινκ και τα μηχανήματα τώρα 13/12/2007 είναι εκεί.

    Και πώς είμαστε εξασφαλισμένοι ότι σε λίγο ή αύριο ή την παραμονή των χριστουγέννων δεν θα την ενεργοποιήσει και πάλι η εταιρεία;

    Με λίγα λόγια ρωτάω, πότε ακριβώς θα αφαιρέσει την κεραία η εταιρεία; Γιατί ό,τι άλλο και να λένε είναι παραμύθια για χαζούς…


  19. …Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία, βάλε έναν εντεταλμένο δικηγόρο σου να ζητήσει έλεγχο και να διαπιστώσει του λόγου το αληθές και τον τρόπο με τον οποίο δεν λειτουργεί πια η κεραία. Δεν θα ανοίξουμε διάλογο για λεπτομέρειες εδώ μέσα; Το λόγο τον έχει η δικαιοσύνη από εδώ και μπρος και μόνο αυτή θα απαντήσει τελικά… Γεια και χαρά σου Τέλος.-


  20. Που πήγε η κεραία της Φαιστού;;; ΟΕΟ;;;
    έπεσεεεεεεεεεεεε


  21. Νικολάκη Π., που χάθηκες; Δε μιλάς τώρα; Δες μήπως σου κατεβάσουμε και καμιά άλλη κεραία παραμονές γιορτών και τρέχεις


  22. ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ!!! Διαβάστε το σημερινό άρθρο της Ελευθεροτυπίας:
    http://www.enet.gr/online/online_print?id=21676384


  23. Eνημερωτικό κείμενο για τις Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας:

    Click to access keraieswordpresscom_v02.pdf

    http://keraies.wordpress.com/


  24. Ο Στρατάκης δεν σας μίλησε για τα Hot Spots.

    Δεστε αυτό το βλοg.

    http://em-pollution-gr.blogspot.com

    To ιστολόγιο είναι προφανές ότι το γράφει Καθηγητής Πανεπιστημίου. Αν φοράγαν σώβρακα θα τους τα είχε πάρει…


  25. τους έχει ήδη πάρει τα string!!!

    το ιστολόγιο είναι ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ καλό! Αναφέρει και έναν απλό και φτηνό τρόπο για να προστατέψουμε το σπίτι μας αν έχουμε κεραία απέναντι. Δεν είναι κομψός τρόπος, αλλά εξουδετερώνει τις κεραίες σε σημείο που να υποχρεώνει τις εταιρείες να τις κατεβάσουν…

    http://em-pollution-gr.blogspot.com/


  26. Νόμιμες διαδικασίες απομάκρυνσης κεραίας κινητής τηλεφωνίας

    Click to access keraieswordpresscom_v02.pdf

    Τρόποι ανακάλυψης κεραιών κινητής τηλεφωνίας

    Click to access no-place-to-hide_v01.pdf

    Κεραίες Κινητής Τηλεφωνίας
    http://keraies.wordpress.com/


  27. Η ΑΜΑΘΕΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΟΝ ΦΟΒΟ.

    Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΛΑΟΠΛΑΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ.

    ΑΚΟΥΣΤΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΝ ΕΙΔΙΚΟ. ΟΧΙ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΕΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

    ΟΠΟΙΟΣ ΖΕΙ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΕΣ, ΑΣ ΦΡΟΝΤΙΣΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΕΙ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΤΟΥ.

    ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΛΕΓΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΑΡΜΟΔΙΕΣ ΑΡΧΕΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΕΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΝΤΑ ΣΕ ΚΕΡΑΙΑ, ΑΣ ΚΑΛΕΣΕΙ ΤΟ Ε.Μ.Π ΝΑ ΤΗΝ ΕΛΕΓΞΕΙ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΞΕΛΕΝΚΤΟ ΕΙΝΑΙ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΜΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΑΖΟΥΜΕ ΠΑΝΩ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ. ΟΤΑΝ ΜΑΛΙΣΤΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΕΡΑΙΕΣ, Η ΣΥΣΚΕΥΗ ΑΥΤΗ ΥΠΕΡΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ (ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΤΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΤΙ ΖΕΣΤΑΙΝΕΤΑΙ ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΑ, ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΥΠΟ ΧΑΜΗΛΗ ΣΤΑΘΜΗ ΣΗΜΑΤΟΣ). ΟΙ ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΓΝΩΣΤΕΣ. ΑΠΕΙΡΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΟΙ ΚΕΡΑΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΣΤΟ ΜΑΚΤΥΝΟ ΠΕΔΙΟ ΤΟΥΣ, ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΚΑΠΟΙΑ ΜΕΤΡΑ ΜΑΚΡΥΑ. ΤΟ ΜΑΚΡΥΝΟ ΠΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛ ΕΙΝΑΙ 30cm. Συνεπώς, δεν γνωριζουμε τις επιπτώσεις του τηλεφώνου στο κεφαλι μας. Αντιθετως γνωριζουμε τις προυποθέσεις ασφαλειας των κεραιων

    Δ.Χ.
    Ηλεκτρολόγος Μηχανικός & Μηχανικός Η/Υ, Ε.Μ.Π.


  28. Λες βλακείες



Σχολιάστε