h1

North_net >>>>> Φυλαχτείτε!

16 Οκτωβρίου, 2009

NORTH-NET>>>> Βορειοδυτικά της εκμετάλλευσηςΗ σημασία του να είσαι κρέας:

Η Northnet εταιρία στεγαζόμενη στην οδό Βίκτωρος Ουγκώ 3, δουλεύει με υπεργολαβίες για την HOLκαι την Cosmoline, εταιρίες Internetκαι σταθερής τηλεφωνίας με αορίστου χρόνου συμβάσεις 6ωρης απασχόλησης. Η μεγάλη συχνότητα με την οποία βγάζει αγγελίες για προσλήψεις είναι αποτέλεσμα των συχνότατων απολύσεων που κάνει καθώς αντιμετωπίζει τους εργαζόμενους σαν κρέας για τη μηχανή της. Καταρχήν χρησιμοποιεί το γνωστό τέχνασμα της «εκπαίδευσης», δηλαδή οι τρεις πρώτες μέρες είναι άμισθη εργασία και παρόλα αυτά το μεγαλύτερο κομμάτι αυτών των ημερών ο εργαζόμενος δουλεύει κάνοντας αυτό που θα έκανε κανονικά και ένας προσληφθείς εργαζόμενος (αφού το να μάθεις τη δουλειά είναι ζήτημα 20-30 λεπτών) εντελώς τζάμπα. Ακολουθούν μία με δύο μέρες κατά τις οποίες ο εργαζόμενος δουλεύει μαύρα και ανασφάλιστα [πράγμα το οποίο έχουν και το θράσος να το έχουν δηλώσει σε σχετικό ερώτημα εργαζομένου κατά πρόσωπο] μέχρι ναυπογράψει το συμβόλαιο με την υπόσχεση ότι θα τις πληρωθεί αυτές τις μέρες, χωρίς βέβαια αυτό να εξασφαλίζεται από πουθενά. Αν λοιπόν δεν τους κάνεις μετά από αυτές τις μέρες θα είναι δυνατόν να έχεις δουλέψει κάλλιστα για αυτούς ως και 5 απλήρωτα εξάωρα. Το πράγμα αυτό λειτουργεί φυσικά και σαν μοχλό πίεσης, ή θα είσαι καλό παιδί/ κορίτσι στη δουλειά ή αυτά τα ημερομίσθια ξέχνα τα στον πρώτο μισθό, πόσο μάλλον αν απολυθείς ή αποχωρήσεις νωρίτερα.  

Όταν ακούω Bonus τραβάω το ρεβόλβερ μου:

Όταν και αν καταφέρεις να υπογράψεις τη σύμβαση θα ακούσεις από τον προϊστάμενο του τμήματος σου να αναφέρει πως πέρα από το βασικό μισθό υπάρχουν και τα μπόνους! Αν πιάσεις το στόχο των πωλήσεων υποτίθεται πως παίρνεις μπόνους. Φυσικά αυτός ο στόχος πάντα τοποθετείται εκεί που είναι σχεδόν αδύνατον να τον πιάσεις, ώστε να λειτουργεί σαν καρότο για να συνεχίσεις να δουλεύεις εντατικά και ίσως ως πριμ για όσους πρόκειται να γίνουν το δεξί χέρι του προϊσταμένου. Για τους υπόλοιπους ισχύει η διαρκής πίεση όσον αφορά την παραγωγικότητα. Τρέξε, πήδα, κάνε τούμπες, κάνε πωλήσεις! Και φυσικά αν για λίγες μέρες δεν ανταποκριθείς στο σχέδιο παραγωγικότητας τότε σου δείχνουν το δρόμο για την έξοδο αφού πολύ απλά μπορούν να προσλάβουν κάποιον άλλο τον οποίο θα τον βάλουν μάλιστα να δουλεύει τζάμπα κατά τη διάρκεια της «εκπαίδευσής» του.

Άλλες παραβιάσεις:

Φυσικά δεν τελειώνουμε εδώ. Οι παραβιάσεις συνεχίζονται. Δεν εφαρμόζεται το δικαίωμα στο διάλειμμα το οποίο είναι καθιερωμένο από το νόμο, αντ’ αυτού όποιος ζητάει διάλειμμα μπορεί να αρκεστεί στην «παραχώρηση» του επόπτη για να πάει στην τουαλέτα ή να καπνίσει ένα τσιγάρο για 2-3 λεπτά. Αποκρύπτεται το γεγονός πως για να πληρωθεί το επίδομα πτυχίου πρέπει άμεσα να προσκομιστεί αντίγραφο αυτού, κι έτσι όποιος αργήσεις να το καταθέσει λόγω αυτής της απόκρυψης χάνει το επίδομα αυτό μέχρι την ημέρα που το προσκομίζει. Και φυσικά οι απολύσεις είναι συνεχείς [με τις «κλοπές» από το μισθό που αναφέραμε με την εφαρμογή των παραπάνω τεχνασμάτων] και η πιθανότητα να υπερβείς τους 2 μήνες εργασίας σπάνια, πράγμα βέβαια που ισχύει κατά κώρον στον ιδιωτικό τομέα και κάνει τη δυνατότητα συνάντησης των εργαζομένων εξαιρετικά δυσχερή.

ΝΑ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΕΙ ΤΩΡΑ Η ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΥΠΕΡΓΟΛΑΒΙΩΝ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΒΡΟΧΗ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ ΛΟΓΩ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑΣ
ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

Κάποιος….
από το μπουντρούμι της northnet

One comment

  1. Περνάς μέσα από μια περιστρεφόμενη πόρτα. Βρίσκεις μπροστά σου κάτι σαν συνδυασμό τηλεφωνικού κέντρου και τμήματος πληροφοριών κι εκεί κάθεται μια από εκείνες τις δίχως ηλικία γυναίκες που τις συναπαντάς σ’ όποια δημόσια υπηρεσία του κόσμου κι αν πας. Δεν ήταν ποτέ νέες και δεν θα είναι ποτέ γριές. Δεν έχουν ανάγκη να φανούν ευχάριστες σε κανέναν. Είναι ασφαλείς. Είναι πολιτισμένες δίχως να είναι ποτέ ακριβώς ευγενείς, και έξυπνες, και πληροφορημένες δίχως να έχουν κανένα πραγματικό ενδιαφέρον για τίποτα. Είναι αυτό που γίνονται τα ανθρώπινα πλάσματα όταν ξεπουλάνε την ζωή για την επιβίωση και την φιλοδοξία για την σιγουριά.

    http://www.lostbodies.gr/blog/index.php?id=1040#c9193Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: