h1

Απεργίες σε Wind (15/10) και Vodafone (14/10)

11 Οκτωβρίου, 2009

Vodafone

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

-> 24ωρη Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου στην VODAFONE ενάντια στη μεταφορά συναδέλφων στην HOL

-> Πρόσκληση για ενημέρωση και συμπαράσταση στην απεργιακή κινητοποίηση

Συνάδελφοι,  Η VODAFONE δρομολογεί την μεταβίβαση των τμημάτων ADSL και Broadband στη HOL, με την μεταφορά 30 συναδέλφων που απασχολούνται στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Το Σωματείο μας τοποθετείται ενάντια στην μείωση του προσωπικού με οποιονδήποτε τρόπο και την απαξίωση/διαλύση τμημάτων της εταιρίας με την παραχώρησή τους σε άλλες εταιρίες ή εργολάβους, που έχουν ως αποτέλεσμα την επιδείνωση των παρεχόμενων υπηρεσιών, χειροτέρευση των μισθών και των εργασιακών συνθηκών, περισσότερη ανασφάλεια για όλους τους εργαζόμενους.

Σε διαδοχικές συναντήσεις με την Διοίκηση της Εταιρίας και με την επιτυχημένη Παράσταση Διαμαρτυρίας που πραγματοποιήσαμε την Πέμπτη 17 Σεπτέμβρη θέσαμε το αίτημα οι συνάδελφοι να μην μεταφερθούν στην HOL αλλά να απορροφηθούν σε αντίστοιχα τμήματα της εταιρίας. Η Διοίκηση της εταιρίας – αν και παραδέχται ότι υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό- αρνείται την απορρόφησή τους. Επιπλέον, επιμένει ότι η μεταφορά θα γίνει «αυτόματα» σύμφωνα με το Π.Δ. 178/2002 και η άρνησή της ισοδυναμεί με παραίτηση, ενώ στην πραγματικότητα δεν πληρούνται στοιχειώδεις όροι αυτού του διατάγματος.

Στη συνέλευση του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου αποφασίστηκε η πραγματοποίηση για πρώτη φορά 24ωρης πανελλαδικής απεργίας στην VODAFONE την Τετάρτη 14 Οκτωβρίου με το ίδιο αίτημα.

Καλούμε όλα τα σωματεία και εργαζομένους σε συνάντηση-σύσκεψη την Κυριακή 11 Οκτώβρη, στις 11:00 π.μ., στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας για:

=> ενημέρωση και συζήτηση πάνω στην επιχειρούμενη μεταφορά των συναδέλφων στην HOL,

=> παρουσίαση του σχεδίου απεργιακής κινητοποίησης του Σωματείου μας,

=> οργάνωση της ευρύτερης δυνατής συμπαράστασης και κινητοποίησης για την στήριξη της απεργίας

Η στήριξή σας είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την επιτυχία του αγώνα μας, για να εμποδίσουμε τον διωγμό των συναδέλφων απ’ το ADSL/Broadband σήμερα, για να σώσουμε κάθε θέση εργασίας που θα απειληθεί αύριο.

Συναδελφικά,

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

http://www.pasevodafone.gr

Wind-Tim

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

— ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

— ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ 100 ΕΥΡΩ

— ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΔΙΑΤΑΚΤΙΚΩΝ ΤΡΟΦΗΣ (ΚΟΥΠΟΝΙΑ)

Το κύμα της «αναδιάρθωσης» της WIND, έχει θεριέψει για τα καλά και όπως δείχνουν όλα τα σημάδια η Διοίκηση της εταιρίας έχει όλη την διάθεση να την κάνει τσουνάμι που θα συμπαρασύρει στο πέρασμά του θέσεις εργασίας, μισθούς, δικαιώματα και κατακτήσεις που με κόπο κατακτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια.

«Θύματα» της «αναδιάρθρωσης» είναι όχι μόνο μεγάλα διευθυντικά στελέχη, που σίγουρα δεν θα πεινάσουν αφού οι μισθοί και τα μπόνους τους είναι μερικών χιλιάδων ΕΥΡΩ. Τα πραγματικά θύματα είναι οι δεκάδες εργαζόμενοι που έχουν χάσει την εργασία τους από το κλείσιμο των καταστημάτων, οι εργαζόμενοι της Υπηρεσίας Καταλόγου, οι συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου που δεν ανανεώνονται οι συμβάσεις τους, είναι οι συνάδελφοι με τίτλο manager, με μισθούς ίσους με αυτούς των επιπέδων 4 και 5, τους οποίους η Διοίκηση τους βαφτίζει διευθυντές για να υπηρετήσουν τους στόχους της αναδιάρθρωσης.

Χρησιμοποιούν ως πρόσχημα, ως άλλοθι, τις χαμηλές αξιολογήσεις, απαξιώνουν την εργασία μας, για να μας πιέσουν να δεχτούμε τις απολύσεις μας σαν μια φυσιολογική εξέλιξη. Αδιαφορούν για την προσφορά μας επί σειρά ετών στην εταιρία. «Αντικειμενικοί» κριτές της προσφοράς μας είναι οι διευθυντές με περάσματα 2-3 χρόνων από την εταιρία, ενώ αγνοείται η άποψή μας . «Αφού το λέει ο Διευθυντής, έτσι είναι». Αδιάφορο αν ο Διευθυντής είναι «ανίκανος, εμπαθής, αδιάφορος, εκδικητικός».

Αναδιάρθρωση για εμάς σημαίνει:

=> Xαμένες θέσεις εργασίας και ανεργία, αφού η «αγορά εργασίας» στις τηλεπικοινωνίες -με τις συγχωνεύσεις και τα λουκέτα- έχει στενέψει δραματικά. Λιγότερους εργαζόμενους να διεκπεραιωθούν περισσότερες εργασίες, δηλαδή μια εφιαλτική εργασία

=> Xαμηλότερες αμοιβές, απλήρωτες υπερωρίες, ελαστικά ωράρια, υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με δυσμενείς όρους.

Τα επιχειρήματα για την «αναδιάρθρωση» είναι πως «έχουμε περισσότερες ζημιές παρά έσοδα, πληρώνουμε το δάνειο, δεν έχουμε ρευστό, η κρίση κάνει την κατάσταση της WIND δύσκολη».

Σε τι όμως φταίει η εργασία μας γι’ αυτή την οικονομική κατάσταση της εταιρίας; Εμείς φεσώσαμε την WIND με 2 δις ΕΥΡΩ; Πήραμε κομμάτι από τα κέρδη της όλα τα προηγούμενα χρόνια αντίστοιχο της εργασίας που προσφέραμε; Πήραμε παχυλές αμοιβές αντίστοιχες της κερδοφορίας των προηγούμενων χρόνων; Υπογράφαμε εμείς τις οικονομικά ασύμφορες συμβάσεις με τους εργολάβους;

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΑ ΦΕΣΙΑ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ

Αφού δεν ευθυνόμαστε γι’ αυτή την κατάσταση, καλούμαστε να πληρώσουμε το τίμημα των επιλογών της Διοίκησης. Για να μην χάσουν οι «πατρίκιοι» δηλαδή, τα Διευθυντικά στελέχη τους υψηλούς μισθούς, τα προνόμιά τους, τα μπόνους, τα ακριβά αυτοκίνητα, να χάσουμε εμείς οι «πληβείοι» τις θέσεις εργασίας μας, τις διατακτικές τροφής, να μην πάρουμε αυξήσεις.

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΑΣ

Δεν θα αφήσουμε τις τύχες μας στα άπληστα χέρια της Διοίκησης και των διευθυντών. Δικαιούμαστε να μην τους έχουμε καμία εμπιστοσύνη, αφού βάζουν αβίαστα στην «καρμανιόλα» την εργασία μας. Οι δύο μαζικές παραστάσεις διαμαρτυρίας τις Πέμπτες 2/10 και 9/10, για την ανάκληση απολύσεων, σε συνέχεια της επιτυχημένης απεργίας της 3ης Σεπτέμβρη, δείχνουν πως έχουμε την γνώση και την δύναμη να ανατρέψουμε το ζοφερό σκηνικό που μας ετοιμάζει η Διοίκηση. Δεν θα αφήσουμε στο απυρόβλητο κανένα διευθυντικό στέλεχος, που εμπλέκεται σε απόλυση συναδέλφου. Σε κάθε απόλυση θα βλέπουν δεκάδες, εκατοντάδες συναδέλφους να εκφράζουν την αλληλεγγύη τους, κάνοντας πράξη το «ένας για όλους και όλοι για ένα».

ΘΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Την Πέμπτη 15 Οκτωβρίου κλιμακώνουμε την δράση μας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας, αλλά και για την ΕΣΣΕ για το 2009, με την 24ωρη Πανελλαδική Απεργία που αποφασίστηκε στην Συνέλευση του Σωματείου μας. Να στηρίξουμε όλοι μας με την προσωπική μας συμμετοχή όχι μόνο την απεργία αλλά και τις απεργιακές συγκεντρώσεις στις 8:00 π.μ. το πρωί στα κτήρια της Λ.Αθηνών, της Κηφισίας 64-66 και στο Ωραιόκαστρο. Να στηρίξουμε με ιδιαίτερο σθένος την συγκέντρωση στις 02:30 το μεσημέρι έξω από τα γραφεία του ΟΜΕΔ, όπου θα συζητηθεί η ΕΣΣΕ. Μπορούμε με την δυναμική μας να πιέσουμε Διοίκηση της WIND και ΟΜΕΔ σε υπογραφή ικανοποιητικής ΕΣΣΕ.

ΣΤΙΣ 15 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΛΕΙΨΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ:

ü      ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ 8:00 ΤΟ ΠΡΩΪ ΣΕ Λ.ΑΘΗΝΩΝ, Κ64-66, ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ

ü      ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΜΕΔ, ΠΛΑΤΕΙΑ ΒΙΚΤΩΡΙΑΣ. 7, ΣΤΙΣ 2:30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

ΜΕ ΕΝΟΤΗΤΑ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΘΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ

Το ΔΣ του Σωματείου

***

Ενημερωτικό δελτίο για την κοινή συνέντευξη τύπου των σωματείων των εργαζομένων στις εταιρίες Wind και Vodafone.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ VODAFONE ΚΑΙ WIND

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα και μετά από 16 χρόνια παρουσίας των ιδιωτικών εταιριών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind, οι εργαζόμενοι σε αυτές και μέσω των επιχειρησιακών σωματείων μας θέλουμε να μιλήσουμε για την διαμόρφωση των εργασιακών μας σχέσεων και για τα τρέχοντα προβλήματά μας, που εξελίσσονται σε αρκετά σοβαρά το τελευταίο διάστημα.

Η εταιρία Wind πρωτοστατεί σχεδόν καθημερινά το τελευταίο δίμηνο στις οικονομικές σελίδες των περισσοτέρων ημερήσιων και εβδομαδιαίων εφημερίδων. Οι λόγοι είναι γνωστοί και έχουν να κάνουν με την κεφαλαιακή αναδιάρθρωση της εταιρίας αλλά και με την εξεύρεση χρημάτων για την αποπληρωμή τόκων 67 εκ. Ευρώ μέσα στον Οκτώβρη.
Οι εργαζόμενοι στον Όμιλο Wind το ίδιο διάστημα βιώνουμε με τον δικό μας τρόπο την διάθεση της διοίκησης της εταιρίας, και με δικαιολογία όλα τα παραπάνω να κάνει ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές μας σχέσεις.
Έχει ήδη από αρχές του έτους περικόψει σε σημαντικό βαθμό τις αποδοχές μας, περικόπτοντας διατακτικές τροφής οι οποίες δίνονταν ανελλιπώς για 6 χρόνια και ήταν ένα σημαντικό βοήθημα για όλους μας, ιδιαίτερα στις χαμηλόμισθες κατηγορίες.
Το τελευταίο μήνα και με τον ερχομό του νέου αναπληρωτή διευθύνοντος συμβούλου έρχεται να περικόψει και θέσεις εργασίας σε όλες τις βαθμίδες. Εργαζόμενους με πολλά χρόνια υπηρεσίας, οι οποίοι έχουν <χτίσει> την εταιρία, οι οποίοι έχουν δουλέψει σκληρά για να πωληθεί η εταιρία το 2006 και να εισπράξουν τα παχυλά μπόνους τα golden boys μας και πάνω στους οποίους έχει επενδύσει η ίδια με εκπαιδευτικά προγράμματα, παροχή μεταπτυχιακών σπουδών κ.α..
Αντίθετα, αδιαφορεί για τα τεράστια ποσά που ξοδεύονται εδώ και εκεί, αλλά και για τις προτάσεις των εργαζομένων για περιορισμό των λειτουργικών εξόδων.

Οι εργαζόμενοι στην Vodafone με τον ερχομό του νέου διευθύνοντα συμβούλου την προηγούμενη χρονιά αντιμετωπίσαμε την ίδια αποσταθεροποίηση στις εργασιακές σχέσεις με τους εργαζόμενους στην Wind. Αποσταθεροποίηση η οποία συνεχίζεται μετά την συμμετοχή της εταιρίας στο μετοχικό κεφάλαιο της HOL.

Για όλα αυτά, αλλά και για πολλά περισσότερα σας καλούμε στην συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε από κοινού και εφ’ όλης της ύλης τα Πανελλήνια Σωματεία Εργαζομένων στην Wind και την Vodafone την Τρίτη 13/10/09 στις 18:00 στο Ε.Κ.Α στον 6ο όροφο στην αίθουσα ΔΣ .

Πίσω από τις λαμπερές ταμπέλες και τις γκλάμουρους τελετές των διάσημων εταιριών κρύβεται η φωνή των εργαζομένων. Σας καλούμε να την ακούσετε.

Την Τετάρτη 14 Οκτώβρη Το Σωματείο εργαζομένων στην Vodafone έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.
Την Πέμπτη 15 Οκτώβρη το Σωματείο εργαζομένων στην Wind έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία.

Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για το ενδιαφέρον σας.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ WIND – ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE
http://www.pasetim.com & http://www.pasevodafone.gr

Τηλ. Επικοινωνίας Ομάδας Συντονισμού: 6934266941 .
Υπεύθυνος για σωματείο Wind : Μιχαηλάκης Μανόλης 6932239108
Υπεύθυνος για σωματείο Vodafone : Θεοδωροπούλου Σοφία 6944600019

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: