h1

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

1 Οκτωβρίου, 2009

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

(Αρ. απόφασης Πρωτοδικείου 5215/2008)

Αρ. Πρωτ.: 37/2009

Αθήνα, 30 Σεπτεμβρίου 2009

Προς: Όλους τους συναδέλφους

Σύγκληση Γενικής Συνέλευσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΧΩΡΟΣ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 6:00 μ.μ., Press Room, ισόγειο κτιρίου Κ1,  εγκαταστάσεις Vodafone στο Χαλάνδρι

ΘΕΜΑ: Απεργιακή κινητοποίηση

για την απορρόφηση των συναδέλφων που απασχολούνται στο ADSL/Broadband σε αντίστοιχα τμήματα της εταιρίας

Συνάδελφοι,

η στάση της Διοίκησης της Εταιρίας στην τελευταία μας συνάντηση τη Δευτέρα 28/09 ήταν απογοητευτική και προκλητική. Το Σωματείο μας -όπως είχε δεσμευτεί- κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις θέσεων στις οποίες θα μπορούσαν να απορροφηθούν και οι 30 συνάδελφοι, σύμφωνα με τις ανάγκες σε προσωπικό αντίστοιχων τμημάτων και την τεχνογνωσία και εμπειρία των συγκεκριμένων συναδέλφων. Ο κ. Μοσχονάς παραδέχτηκε ότι υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό αλλά μας απάντησε ότι θεωρεί τη μεταφορά των συναδέλφων «τελειωμένη υπόθεση», ακυρώνοντας την δήλωση του κ. Τσουροπλή την ημέρα της Παράστασης Διαμαρτυρίας, ότι θα επανελεγχθεί η δυνατότητα απορρόφησης -έστω κάποιων- συναδέλφων. Επιπλέον δε δίστασαν να μας εκβιάσουν με το δίλημμα ότι όποιος συνάδελφος δεν αποδεχτεί την μεταφορά του στην HOL, θα θεωρηθεί ότι παραιτείται από την εταιρία!

Η Διοίκηση της Εταιρίας επιμένει ότι η μεταφορά στην HOL γίνεται σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 178/2002 περί «μεταβίβασης τμημάτων επιχειρήσεων» και ότι διασφαλίζει στο ακέραιο τα δικαιώματα των εργαζομένων. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη ανακρίβεια από αυτή, καθώς:

δεν μεταβιβάζονται ακέραια τμήματα της επιχείρησης, αλλά επιλέχθηκαν κάποιοι συγκεκριμένοι συνάδελφοι από τρία διαφορετικά τμήματα, χωρίς ποτέ να διευκρινηστούν σαφώς τα κριτήρια. Ας σημειωθεί ότι η εταιρεία προσέλαβε λοιπόν στελέχη και κόσμο για να εξοπλίσει το πρόγραμμα ΄΄ΠΕΡΣΕΑΣ’’, για τη σταθερή τηλεφωνία και το ADSL, επένδυσε σε αυτούς αρκετά χρήματα και εργατοώρες σε σεμινάρια,  και όταν ήρθε η στιγμή της HOL «ορισμένους» που ήθελε (ιδιαίτερα τα στελέχη που χειρίστηκαν το project και τους προϊσταμένους) φρόντισε να τους απορροφήσει  αλλού!!!

στη HOL οι συνάδελφοι καλούνται να επανεκπαιδευτούν και να στελεχώσουν θέσεις τελείως διαφορετικές από αυτές που σήμερα καλύπτουν, άρα για ποια μεταβίβαση τμήματος μιλάμε;

με την μεταφορά τους στη HOL οι συνάδελφοι θα χάσουν παροχές όπως: bonus μισθό, κουπόνια φαγητού, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη Alico, δωρεάν κινητό, διαλείμματα, Vodafone day, δωρεάν μετακίνηση στο ΗΣΑΠ Μοσχάτου κλπ.

Συνάδελφοι,

Σας καλούμε όλους να συμμετάσχετε στη Γενική Συνέλευση για να αποφασίσουμε και να οργανώσουμε την απεργιακή κινητοποίηση του Σωματείου μας, ώστε να εμποδίσουμε την μεταφορά των συναδέλφων που απασχολούνται στο ADSL/Broadband στη HOL και να πετύχουμε την απορρόφησή τους σε αντίστοιχα τμήματα της εταιρίας.

Ας μη γελιόμαστε, η Διοίκηση έχει αποφασίσει να μειώσει το κόστος σε βάρος των εργαζομένων με μειώσεις του προσωπικού με κάθε τρόπο (απολύσεις, εξωθήσεις σε παραίτηση, outsourcing), με επέκταση των ελαστικών σχέσεων εργασίας (υπενοικίαση εργαζομένων, συμβάσεις μερικής απασχόλησης κλπ). Γι αυτό η απόπειρα μεταφοράς των συναδέλφων στην HOL μας αφορά όλους. Την ίδια στιγμή φροντίζουν να εξοπλίζουν τα μεγαλοστελέχη με νέα πολυτελή αυτοκίνητα τύπου Mercedes αντικαθιστώντας τα «παλιά» Volvo!

Συνάδελφοι, για να μη γίνει η Vodafone Ελλάδας μια άλλη France Telecom με τις συνεχιζόμενες αυτοκτονίες υπαλλήλων, σας καλούμε να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας.

ΟΛΟΙ στη Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου, 6:00 μ.μ., στο Press Room στο Χαλάνδρι.

Οι συνάδελφοι εκτός Αθήνας που θέλουν να συμμετάσχουν, παρακαλούνται να επικοινωνήσουν έγκαιρα με το Δ.Σ. για την τακτοποίηση των σχετικών πρακτικών θεμάτων (ρύθμιση αδειών και ρεπό, οδοιπορικά έξοδα κλπ.).

Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ

Επικοινωνία: www.pasevodafone.grinfo@pasevodafone.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: