h1

Φόλα στα κομματόσκυλα της ΟΜΕ-ΟΤΕ

10 Μαΐου, 2009

η επίθεση των τραμπούκων της ΔΑΚΕ σε έκτακτους συναδέλφους από την αθήνα ίσως τελικά δε θα πρεπε να μας εκπλήσει -άλλωστε είναι μεγάλη η κουτάλα και με αυτά τα κομματόσκυλα της ΔΑΚΕ δεν παίζουν- αυτό που είναι  περισσότερο άξιο λόγου είναι ότι οι έκτακτοι εργαζόμενοι του ΟΤΕ (τηλεφωνικά κέντρα) έγιναν επιτέλους «ορατοί» στο συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ μόνον όταν ασκήθηκε βία εναντίον τους…

διαβάστε την ανακοίνωση του σωματείο εργαζομένων στα τηλεφωνικά κέντρα του ΟΤΕ «Κωνσταντίνα Κούνεβα» (Αθήνα)

Εργαζόμενοι ξυλοκοπούν εργαζόμενους συναδέλφους τους…

Σήμερα Σάββατο, τριμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου μας πήγε στην Τέμενη Αιγίου, όπου διεξάγεται το τριήμερο τακτικό συνέδριο της ΟΜΕ-ΟΤΕ και έφυγε κυριολεκτικά κλωτσηδόν από το χώρο, προπηλακιζόμενη από συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου.

Στις 29 Απρίλη, η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή του Σωματείου μας είχε στείλει επιστολή στην ΟΜΕ-ΟΤΕ,ζητώντας να συμπεριληφθεί στους ομιλητές του τριήμερου συνεδρίου της εκπρόσωπος του Σωματείου. Λίγες μέρες πριν, είχαμε αποστείλει αναθεωρημένο το καταστατικό, η πρώτη εκδοχή του οποίου είχε κριθεί από την πλειοψηφία της ΟΜΕ-ΟΤΕ ασύμβατη με αυτό της Ομοσπονδίας. Δε λάβαμε καμία απολύτως απάντηση σε καμία από τις δυο περιπτώσεις (τα αποδεικτικά στοιχεία είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου). Σήμερα το πρωί λοιπόν, τριμελής αντιπροσωπεία του Σωματείου πήγε στο χώρο του Συνεδρίου για να (ξανα)ζητήσει να τοποθετηθεί και να μοιράσει στους συνέδρους υλικό με τα αιτήματά του Σωματείου.

Έτσι, κατά τη διάρκεια των ομιλιών, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής έδωσε γραπτώς στο προεδρείο το αίτημά να γίνει από μέλος του Σωματείου μια σύντομη ανακοίνωση. Η απάντηση του προεδρείου ήταν να περιμένουν, «γιατί εδώ είναι συνέδριο, δεν μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε» και να δείξουν σεβασμό (!). Παρεπιμπτόντως, νωρίτερα την ίδια μέρα είχε κάνει σχεδόν τριαντάλεπτη παρέμβαση ομιλητής εκτός προγράμματος και μη σύνεδρος.

Περνώντας η ώρα, και αφού οι συνάδελφοι δεν έπαιρναν καμία απάντηση, ζήτησαν και πάλι από το προεδρείο να έχουν μόλις για τρία λεπτά το λόγο. Η απάντηση αυτή τη φορά ήταν αποστομωτική: «δε σας γνωρίζουμε», «ποιοι είστε εσείς;», «δεχόμαστε τόσες και τόσες ηλεκτρονικές επιστολές, δεν μπορούμε να της κοιτάμε όλες» και άλλα παρεμφερή. Μην έχοντας άλλη επιλογή, τα μέλη της αντιπροσωπείας μοίρασαν το κείμενό με τα αιτήματα του Σωματείου και απευθυνόμενα στο σώμα των συνέδρων, κατήγγειλαν την άρνηση του προεδρείου να τους δώσει το λόγο.

Οι σκηνές που ακολούθησαν ήταν απείρου κάλλους, τουλάχιστον γηπεδικού χαρακτήρα και, στην καλύτερη, μπράβων της νύχτας, με τη μόνη διαφορά ότι εκτυλίχθηκανμέρα μεσημέρι. Συνδικαλιστές της ΔΑΚΕ-μέλη του προεδρείου όρμησαν με απίστευτο μένος εναντίον των μελών του σωματείου (αλήθεια γιατί τόσος φόβος; -μήπως έφταιγε ο τρομακτικός και ασύλληπτος αριθμός της …τριμελούς αντιπροσωπείας;). Συνδικαλιστές της αριστεράς παρενέβησαν, προσπαθώντας να προστατεύσουν τα μέλη του σωματείου, με αποτέλεσμα να τους ξυλοφορτώσουν και αυτούς δεόντως διότι τόλμησαν να τους υποστηρίξουν, ενώ ένας από αυτούς πήρε το μικρόφωνο για να ζητήσει να επιτραπεί από το προεδρείο να γίνει η παρέμβαση. Τα δημοκρατικά αντανακλαστικά του προεδρείου και των μαινόμενων συνδικαλιστών της ΔΑΚΕ κατέληξαν σε δεύτερο γύρο επίθεσης με σωματική και λεκτική βία, ορισμένους αριστερούς συνδικαλιστές στη μέση ως παραπέτασμα και όλη την αίθουσα να έχει μετατραπεί σε ρινγκ από τους συνέδρους που, πάνω απ’όλα, σέβονται τον δημοκρατικό αυτό θεσμό.

Αυτή ήταν η αντίδραση συνδικαλιστών που σε καιρό κρίσης μιλάνε με μεγάλα και πομπώδη γράμματα στην ανακοίνωση του Συνεδρίου τους για «ασφαλή εργασία», όχι μόνο αφήνοντας τους επισφαλείς εργαζομένους συναδέλφους τους -οργανικό κομμάτι του ΟΤΕ πλέον- απ’ έξω, αλλά κυριολεκτικά πετώντας τους έξω και ξυλοφορτώνοντάς τους. Άραγε το ίδιο μαχητικά αντέδρασαν και αντιπαρατέθηκαν, αφενός στην μετοχοποίηση και, αφετέρου, στην ιδιωτικοποίηση του ΟΤΕ;

Εμείς από τις μεριά μας απαντάμε ότι τέτοιες επιθέσεις δε μας τρομοκρατούν, αλλά μας δυναμώνουν για να συνεχίσουμε τον αγώνα και την πάλη μας κόντρα στην επισφάλεια και τον εργασιακό μεσαίωνα που θέλουν να μας επιβάλλουν και σαφώς ενάντια στους συνδικαλιστές που παίζουν το ρόλο εκτελεστικών οργάνων και συμφερόντων που σίγουρα δεν είναι τα δικά μας.

Καλούμε όλους τους εργαζομένους να καταδικάσουν τον ωμό τραμπουκισμό, που στόχο έχει την αναπαραγωγή των επαγγελματιών μεγαλοσυνδικαλιστών και τον κατακερματισμό των εργαζομένων, εξυπηρετώντας σε τελική ανάλυση τα συμφέροντα της εργοδοσίας.

5 Σχόλια

 1. ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΞΥΛΟ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΑΝΑΡΧΑΚΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΠΑΙΖΑΝ ΕΚΤΑΚΤΟΙ ΤΟΥ ΟΤΕ.


 2. τα γεγονότα δεν είναι καθόλου με την σωστή τοποθέτηση βαλμένα.
  Στην τεμενη δεν έγινε αυτό που θα έπρεπε να γίνει όταν μια μειοψηφία αναιδέστατων τσαμπουκάδων έρχονται να υβρίσουν και να καταχραστούν την ευγένεια της ομοσπονδίας παρεμποδίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου.
  Εάν 3 παιδάκια όπως τα αποκαλείται έρχονται με τσαμπουκά να πάρουν ένα μικρόφωνο που δεν τους το παραχωρούνε για οποιοσδήποτε λόγους ,υβρίζοντας και με άκρατο τσαμπουκά νομίζετε ότι είναι η ενδεικνυόμενη μεθοδολογία, τότε σας πληροφορώ ότι ο τρόπος που αποβλήθηκαν από τον χώρο είχε το καλύτερο για αυτούς αποτέλεσμα.
  Δεν χτυπήθηκε κανείς , … αν και θα έπρεπε.
  Απλά βγήκαν έξω σηκωτοί ….

  Αυτά και αλλά πολλά συμβαίνουν όταν κάποιες μειοψηφίες θέλουν κα καπηλευτούν πράγματα και καταστάσεις.


 3. Εάν εσείς νομίζεται ότι το 95% του συνεδρίου είναι λάθος και εσείς οι σωστοί σας αξίζει λοιπόν για άλλη μια φορά το περίπου 5% που σας έδωσε ο λαός.
  όσο για τα γεγονότα δεν είναι καθόλου με την σωστή τοποθέτηση βαλμένα.
  Στην τεμενη δεν έγινε αυτό που θα έπρεπε να γίνει όταν μια μειοψηφία αναιδέστατων τσαμπουκάδων έρχονται να υβρίσουν και να καταχραστούν την ευγένεια της ομοσπονδίας παρεμποδίζοντας τις εργασίες του συνεδρίου.
  Εάν 3 παιδάκια όπως τα αποκαλείται έρχονται με τσαμπουκά να πάρουν ένα μικρόφωνο που δεν τους το παραχωρούνε για οποιοσδήποτε λόγους ,υβρίζοντας και με άκρατο τσαμπουκά νομίζετε ότι είναι η ενδεικνυόμενη μεθοδολογία, τότε σας πληροφορώ ότι ο τρόπος που αποβλήθηκαν από τον χώρο είχε το καλύτερο για αυτούς αποτέλεσμα.
  Δεν χτυπήθηκε κανείς , … αν και θα έπρεπε.
  Απλά βγήκαν έξω σηκωτοί ….

  Αυτά και αλλά πολλά συμβαίνουν όταν κάποιες μειοψηφίες θέλουν κα καπηλευτούν πράγματα και καταστάσεις.


 4. Άλλη αντίληψη, εννοείς η αντίληψη της πλειοψηφίας… πες τα καθαρά και μη μας μπερδεύεις..

  Όσο για το τι έγινε, οι δικές μας πληροφορίες λένε ότι η ομοσπονδία αρνήθηκε στα παιδιά να πάρουν το λόγο ακόμα κια για 5 λέπτά, την ώρα που άλλο άτομο εκτός ομοσπονδίας μίλησε και με το παραπάνω. οπότε αν το κείμενο ποου μοιράστηκε το βρήκατε υβριστικό μάλλον και λίγα σας έχωνε…

  Τέλος, για τα «… αν και θα έπρεπε.» και «ΛΙΓΟ ΞΥΛΟ ΕΦΑΓΑΝ» σιγά… πλημμυρισε ο τόπος τεστοστερόνη και τα κάναμε πάνω μας απ το φόβο


 5. μαλιστα… δηλαδη τρια ατομα μπηκαν να μπαχαλεψουν το συνεδριο της ΟΜΕ ΟΤΕ… Εκτος απο ξεπουλημενοι γραφειοκρατες ειστε και γελοιοι που η ξεφτιλα σας εχει φτασει σε σημειο να μην μπορειτε να κατασκευασετε ενα πιστευτο επιχειρημα. Τι να κανουμε, τσουζει, αλλα δεν μπορειτε αλλο να κανετε πως δε μας βλεπετε. Πλεον, σε αθηνα και θεσσαλονικη, θα μας βλεπετε συνεχως μπροστα σας. Δεν ειναι ζητημα σωστου η λαθους, ο καθενας απο τη σκοπια του σωστα τα λεει. Εσεις απο τη σκοπια της αναπαραγωγης των διαχωρισμων μεταξυ μονιμων και εκτακτων, της διατηρησης των προνομιων που εχετε ως συνδιαχειριστες της πολιτικης του οτε, εμεις παλι απο τη σκοπια μας, ως εκτακτοι νεοι εργαζομενοι με ελαχιστα δικαιωματα. Και αν αυτο το 95% ηταν και αυτο που στηριξε την εθελουσια που οδηγησε στους σημερινους διαχωρισμους, σκατα στο 95%.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: