h1

Ανακοινωση του Πανελληνιου Σωματειου Εργαζομενων ΤΙΜ (WIND)

8 Μαΐου, 2009

– ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ, ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ

– ΑΥΞΗΣΕΙΣ 100 ΕΥΡΩ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

ΤΗΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ

ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΣΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ

Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο όπου οι εργαζόμενοι σε όλο τον κόσμο καλούμαστε να πληρώσουμε μια κρίση που άλλοι δημιούργησαν, ο μόνος δρόμος που μας απομένει για να αποκρούσουμε αυτή την λυσσαλέα επίθεση, είναι η ενότητα και οι αγώνες μας σε κάθε χώρο δουλειάς, από το πιο μικρό εργοτάξιο μέχρι την μεγαλύτερη επιχείρηση.

Δυστυχώς, είναι απολύτως βέβαιο ότι όταν οι εργοδότες μιλούν για σταθεροποίηση της οικονομίας και έξοδο από την κρίση, δεν εννοούν την… αποκατάσταση της αδικίας που υφίστανται οι εργαζόμενοι.

Αντιθέτως, όχι μόνο μας στέλνουν συστημένο τον λογαριασμό για τα δικά τους σπασμένα, αλλά προσβλέπουν και σε ένα νέο εργασιακό μεσαίωνα, με λιγότερα δικαιώματα και περισσότερες υποχρεώσεις για τους ανθρώπους του μόχθου και της εργασίας.

ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΞΕΦΥΓΕΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ.

Μετά την απώλεια δεκάδων θέσεων εργασίας στα καταστήματα, ήρθε και η περικοπή των διατακτικών τροφής, στο πλαίσιο του περιορισμού των εξόδων της εταιρείας.

Άραγε τα προηγούμενα χρόνια, όταν στο όνομα της εταιρείας θησαύριζαν τα μεγαλοστελέχη και οι καλοπληρωμένοι εργολάβοι, εξωτερικοί συνεργάτες κλπ., με πολυδάπανες επιλογές τουλάχιστον αμφίβολης ποιότητας, που ήταν αυτό το πνεύμα της καλής διαχείρισης και της περιστολής των δαπανών;

Α) Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΕ ΤΟΝ κ. Barsoum

Όλους αυτούς του προβληματισμούς, το Σωματείο μας τους έχει θέσει υπόψη της διοίκησης και πρόσφατα τους διατυπώσαμε και προσωπικά στον νέο CEO κ. Barsoum, στην συνάντηση που είχαμε μαζί του στις 9 Απριλίου.

Πέρα όμως από το καλό κλίμα και τα ευχολόγια, δεν λάβαμε εκ μέρους του καμία πειστική εξήγηση ή δέσμευση για την συνέχεια.

Αντιθέτως οι συνεχείς αναφορές του στην οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, επιβεβαιώνει τις παραπάνω εκτιμήσεις μας.

Β) ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΟΥΠΟΝΙΑ

Την ίδια στιγμή το Σωματείο, προσηλωμένο στον αγώνα του για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης και την αδιαπραγμάτευτη στάση του στο θέμα των κουπονιών, προσέφυγε στην Επιθεώρηση Εργασίας, όπου το θέμα των κουπονιών συζητήθηκε σε τριμερή συνάντηση στις 28 Απριλίου.

Οι εκπρόσωποι της εταιρείας προσπάθησαν με τα γνωστά «επιχειρήματα» να πείσουν ότι επρόκειτο απλά για μια παροχή, την οποία είχαν κάθε δικαίωμα να περικόψουν.

Δεν κατόρθωσαν όμως να εξηγήσουν, πως είναι δυνατόν να μιλούν υποκριτικά για αυξήσεις στα level 4 & 5, όταν με την απόφαση τους αυτή:

Μείωσαν το εισόδημα των χαμηλότερα αμειβομένων συναδέλφων τουλάχιστον κατά 5%

Περιόρισαν -με το γνωστή μέθοδο των χαμηλών αξιολογήσεων – ακόμα περισσότερο των αριθμό των συναδέλφων που πήραν έστω τις πενιχρές αυξήσεις που δόθηκαν.

Όλα αυτά τα «ξέχασαν» στον ΟΜΕΔ. Όπως και ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια επικαλούμενοι την παροχή των κουπονιών, στήριζαν την «επιχειρηματολογία» τους για συγκράτηση των μισθών και χαμηλές αυξήσεις, καλώντας πάντα την δική μας πλευρά, τους εργαζόμενους, να δείξουμε «καλή πίστη».

Όπως έχουν «ξεχάσει» να μας δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία για τους δικούς τους μισθούς και τις παροχές που ακόμα και σήμερα εξακολουθούν να λαμβάνουν τα υψηλόβαθμα στελέχη της εταιρείας.

Συνάδελφοι,

Το θέμα των κουπονιών παραμένει ανοιχτό. Και αυτή την μάχη το Σωματείο μας είναι αποφασισμένο να την δώσει μέχρι τέλους. Τόσο έχοντάς το στην πρώτη γραμμή των γενικών συνελεύσεων και κινητοποιήσεών μας. Όσο και με όποια νομικά μέσα είναι διαθέσιμα (ήδη διερευνούνται οι δυνατότητές μας σ’ αυτή την κατεύθυνση).

Τίποτα δεν έχει χαθεί και δεν είναι τελειωμένο.

Αυτή η αλήθεια αποδείκτηκε πρόσφατα όταν η διοίκηση της WIND στα πλαίσια των γενικότερων περικοπών ψαλίδισε το δικαίωμα των εργαζόμενων που πραγματοποιούν ταξίδια με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο, να διαμένουν ένας σε κάθε δωμάτιο, τακτική εφαρμοζόμενη από την ίδρυση της εταιρίας.Οι εργαζόμενοι του RTO/ΝΟΜ δεν δέχτηκαν αυτή την σημαντική μεταβολή και με δυναμικό τρόπο διεκδίκησαν και κατάφεραν την αναστολή της απόφασης.

Με ενότητα και αγώνα, οι εργαζόμενοι στην WIND ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ για τα αδιέξοδα που δημιούργησαν οι διοικήσεις της εταιρείας.

08.05.2009

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: