h1

Μαζικές απολύσεις στη Vodafone

14 Ιουλίου, 2008

Aνταποκρινόμενοι στο δημόσιο κάλεσμα εργαζομένων στη VODAFONE για δημοσιοποίηση της εργοδοτικής τρομοκρατίας, των μαζικών απολύσεων και «παραιτήσεων» στην εν λόγω εταιρία, αναδημοσιεύουμε την παρακάτω ανακοίνωση …

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

Οι εργαζόμενοι στη VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ ζουν τις τελευταίες ημέρες ένα πρωτόγνωρο κύμα εργοδοτικής τρομοκρατίας. Διαφαίνεται σχέδιο της Διοίκησης για μαζική μείωση προσωπικού, που για να μην γίνει με παράνομες απολύσεις, συγκαλύπτεται με δήθεν «οικιοθελείς» αποχωρήσεις. Έτσι δεκάδες συνάδελφοι έχουν υποχρεωθεί να αποχωρήσουν από την εταιρεία, υπό τον εκβιασμό της απόλυσης. Οι υποχρεωτικές «παραιτήσεις» γίνονται αδιακρίτως σε παλιούς και νέους συναδέλφους από διάφορα τμήματα.

Η πίεση που ασκείται στους συναδέλφους είναι πολύ μεγάλη και έχει στηθεί επιμελώς σκηνικό τρομοκράτησης. Κλιμάκιο του τμήματος προσωπικού με τον εκάστοτε διευθυντή περιοδεύει στα αντίστοιχα τμήματα και, χωρίς καμία προηγούμενη προειδοποίηση, ξεδιαλέγει συναδέλφους και τους καλεί να υπογράψουν την απόλυση ή την παραίτησή τους.

Αυτές οι πρακτικές που θυμίζουν άλλες εποχές αποτελούν πρόκληση για μια πολυεθνική εταιρεία με τεράστια κέρδη, που έχει ως κεντρικό της σύνθημα το «Πάθος για τους ανθρώπους της» (ενν. υπαλλήλους της). Αυτά τα κέρδη έχουν βγει από την δική μας εργασία. Επιπλέον, η μείωση προσωπικού γίνεται σε μια περίοδο, όπου ο όγκος της δουλειάς έχει πολλαπλασιαστεί και οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι πανθομολογούμενες.

– Καλούμε όλους τους συναδέλφους να αντισταθούν στο κλίμα τρομοκρατίας, να μην υπογράψουν καμία παραίτηση ή απόλυση.

– Καλούμε τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, φορείς και ΜΜΕ, να μας συμπαρασταθούν έμπρακτα δημοσιοποιώντας το πρόβλημα, ώστε η διοίκηση να υποχρεωθεί να σταματήσει την αδικία που συντελείται σε βάρος των εργαζομένων.

Μπορείτε να αποστείλετε φαξ στην Διοίκηση της Εταιρείας στο 210 67.03.200

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ VODAFONE-ΠΑΝΑΦΟΝ Επικοινωνία: ergazomenoi_vodafone@yahoo.gr

αντιγραφή από Το Ρεπό

2 Σχόλια

 1. den htan aparaititi h uposimeiosi kai emeis to antigrapsame apo to indymedia …. thn pathsate xexexexxe


 2. ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

  Συνάδελφοι,
  με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την πρόσφατη ίδρυση του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ VODAFONE, ως επιχειρησιακού συνδικαλιστικού οργάνου.
  Το σωματείο ιδρύθηκε για να έχουμε όλοι οι εργαζόμενοι στην εταιρεία μια συλλογική έκφραση, συσπείρωση και εκπροσώπηση, όπως και σε εκατοντάδες άλλες επιχειρήσεις και κλάδους. Αυτή η συλλογικότητα είναι ο μόνος αποτελεσματικός τρόπος για να υπερασπίσουμε ως εργαζόμενοι τα δικαιώματά μας, για να βελτιώσουμε την οικονομική και εργασιακή μας κατάσταση. Όσο κι αν οι εργοδότες, οι διάφοροι διευθυντές, μάνατζερς κλπ. προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, δεν υπάρχουν «ατομικές λύσεις» στα μεγάλα και καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Το σωματείο απευθύνεται σε όλους τους συναδέλφους, είτε είναι αορίστου χρόνου είτε συμβασιούχοι, είτε είναι τεχνικοί, είτε στα καταστήματα και την εξυπηρέτηση πελατών, είτε στα οικονομικά τμήματα. Γιατί όλοι εμείς με την κοινή εργασία και προσπάθειά μας, είμαστε αυτοί που παράγουμε τα τελικά αποτελέσματα της εταιρείας. Γι αυτό τα συμφέροντά μας (καλύτεροι μισθοί, σταθερή δουλειά, ωράριο κλπ.) είναι κοινά και μόνο όλοι μαζί ενωμένοι μπορούμε να τα προασπίσουμε.

  Όχι στα σχέδια μαζικής μείωσης προσωπικού

  Όλοι ζήσαμε το τρομοκρατικό κλίμα της τελευταίας εβδομάδας με την διοίκηση της εταιρείας να εκδιώχνει ουσιαστικά δεκάδες συναδέλφους, με το εκβιαστικό δίλημμα «παραίτηση ή απόλυση». Όλοι ξέρουμε, όσο κι αν η εταιρεία θέλει να το κρύψει, ότι αυτή η μαζική μείωση προσωπικού έγινε σε συνθήκες αφόρητης ψυχολογικής πίεσης. Όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα «δελεαστικά πακέτα αποχώρησης» δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τις δεκάδες θέσεις εργασίας που χάθηκαν, σε μια περίοδο που η ανεργία και η ανασφάλεια εξαπλώνονται. Και σίγουρα όλοι φοβόμαστε και αγωνιούμε για την συνέχεια.
  Τις τελευταίες μέρες στο στόχαστρο βρέθηκαν οι συνάδελφοι ενός σημαντικού κομματιού του NETWORK MAINTENANCE (NM). Η διοίκηση της εταιρείας θέλει να τους δώσει outsourcing στην εταιρεία ΚINTEC: μια εταιρεία εντελώς ασήμαντου μεγέθους μπροστά στην VODAFONE, με τη γνωστή αναξιοπιστία απέναντι στις υποχρεώσεις της προς την εταιρεία, μια εταιρεία φημίζεται για τις ιδιαίτερα άσχημες εργασιακές συνθήκες, τους χαμηλότατους μισθούς κλπ.
  Το μάνατζμεντ της VODAFONE προσπάθησε να αιφνιδιάσει τους συναδέλφους: ακυρώνοντας άδειες και επαγγελματικά ταξίδια, τους κάλεσε την Τετάρτη 30 Ιούλη σε συνάντηση για την οποία δεν ήξεραν το θέμα, για να τους ανακοινώσει ως τετελεσμένη την μεταφορά τους στην νέα εταιρεία από 1η Αυγούστου! Όλοι μαζί οι συνάδελφοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους σ’ αυτή την εξέλιξη. Αυτή η σθεναρή τους στάση υποχρέωσε την εταιρεία να καταφύγει σε κάθε είδους μανούβρες και δωροδοκίες για να αποσπάσει την συναίνεσή τους (επιπλέον αύξηση 5%, επιπλέον μισθοί bonus κλπ). Όμως οι συνάδελφοι καταλαβαίνουν πολύ καλά τί συμβαίνει και επέμειναν σθεναρά στην αντίθεσή τους.

  Συνάδελφοι,
  το σωματείο στέκεται ανεπιφύλακτα στο πλευρό των συναδέλφων μας τεχνικών που σταθερά υπερασπίζουν το δικαίωμα σε μια σταθερή δουλειά. Σύντομα και η ίδια η διοίκηση της VODAFONΕ θα καταλάβει ότι δεν μπορεί να συμπεριφέρεται με την αλαζονεία του «αποφασίζομεν και διατάζομεν». Το σωματείο ήδη κινείται για την οργάνωση όλων των ενεργειών που χρειάζονται για την επιτυχία αυτού του αγώνα (νομική υποστήριξη, δημοσιοποίηση στα ΜΜΕ, συντονισμός με ΓΣΕΕ, Ομοσπονδίες, σωματεία κλπ., προετοιμασία άμεσων κινητοποιήσεων αν η εταιρεία προσπαθήσει να προχωρήσει σε εκδικητικές απολύσεις).
  Αυτός ο αγώνας είναι υπόθεση όλων μας. Σήμερα είναι η σειρά των ΝΜ τις προηγούμενες λίγες εβδομάδες δεκάδες συνάδελφοι από διάφορα τμήματα αναγκάστηκαν σε παραίτηση, αύριο το ίδιο ή κάποιο ανάλογο πρόβλημα θα χτυπήσει την πόρτα κάθε τμήματος. Όλοι μαζί πρέπει να σταθούμε αλληλέγγυοι στους συναδέλφους μας και να στηρίξουμε την προσπάθειά τους.

  Συνάδελφοι,
  δεν υπάρχει κανένας μεσίας που θα υπερασπιστεί την θέση μας, για εμάς χωρίς εμας. Σωματείο σημαίνει συμμετοχή –όχι ανάθεση της λύσης των προβλημάτων σε κάποιους «ειδικούς». Σας καλούμε όλους να γραφτείτε μέλη για να δυναμώσει και να γίνει αποτελεσματική αυτή η προσπάθεια. Όλοι μαζί να προβληματιστούμε, να συζητήσουμε, να συσπειρωθούμε. Η επιτυχία των συναδέλφων μας στην COSMOTE και την WIND, όπου τα αντίστοιχα επιχειρησιακά σωματεία έχουν εκατοντάδες μέλη, είναι παρόντα σε κάθε πρόβλημα και ακόμα έχουν πετύχει συλλογικές συμβάσεις με σημαντικές αυξήσεις, επιδόματα κλπ, δείχνει ότι και εμείς μπορούμε να τα καταφέρουμε στηριζόμενοι στην δική μας ενότητα και τις δικές μας δυνάμεις.

  – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ OUTSOURCING
  – ΝΑ ΜΗΝ ΧΑΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

  Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ
  ΤΟΥ ΥΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ VODAFONE

  Επικοινωνία

  e-mail: pasevodafone@yahoo.gr

  01.08.08Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: