h1

Έλεος…

4 Απριλίου, 2008

Το παρακάτω κείμενο αποστάλλει σε όλο το προσωπικό του ΟΤΕ ενόψει των νέων απεργιακών κινητοποιήσεων. Ιδού η ξεφτίλα της διοίκησης του ΟΤΕ…

ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Μαρούσι, 4 Απριλίου 2008

Από: Γενική Διεύθυνση Ανθρώπινου Δυναμικού

Προς: ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΟΤΕ

Κατά την πρόσφατη απεργία παρεμποδίστηκε η προσέλευση του προσωπικού με τους εξής τρόπους:

Αλυσίδες στις εισόδους

Κλειστές είσοδοι χωρίς αλυσίδες με ή χωρίς περιφρούρηση

Ανοιχτές είσοδοι με περιφρούρηση

Ψυχολογική πίεση και απειλές κατά προϊσταμένων καταστημάτων και υπηρεσιών.

Πίεση απ’ ευθείας από συναδέλφους.

Λόγω των παραπάνω υπάρχει το ενδεχόμενο εργαζόμενοι να μην εργάστηκαν παρ’ όλο που θα το επιθυμούσαν. Σαν αποτέλεσμα έχασαν την αμοιβή τους για τις ημέρες των απεργιών ή έκαναν χρήση ημερών αδείας που θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για τις διακοπές τους.

Για να μην επαναληφθεί το ίδιο στην εξαγγελθείσα απεργία της 7/4/2008, όποιος εργαζόμενος ή εργαζομένη επιθυμεί να εργασθεί, μπορεί, αν παρεμποδιστεί με οποιονδήποτε τρόπο, να στείλει μέχρι τις 10.30 το πρωί της Δευτέρας 7/4/2008 SMS στον τετραψήφιο αριθμό 3456 της COSMOTE αν είναι συνδρομητής COSMOTE, ή στον δεκαψήφιο αριθμό 697 33 500 10 της COSMOTE αν είναι συνδρομητής άλλου δικτύου, αναγράφοντας το ονοματεπώνυμο και το ΚΑΜ του οπότε και ασχέτως προσελεύσεως θα θεωρηθεί ότι εργάστηκε.

Τα στοιχεία αυτά θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά και μόνο για την καταβολή των νομίμων αποδοχών των εργαζομένων που θα κάνουν χρήση της ως άνω δυνατότητας.

από athens.indymedia.org

4 Σχόλια

 1. ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΠΕΡΓΟΣΠΑΣΤΙΚΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΒΟΥΡΛΟΥΜΗ

  ΚΑΤΑΡΓΗΣΤΕ ΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ

  Διαπιστώνω ότι η σημερινή περιφρούρηση της απεργίας (Δευτέρα 7/4/08) είναι υποτονική. Δυστυχώς φαίνεται ότι το μήνυμα Βορλούμη είχε επιπτώσεις στον αγωνιστικό παλμό.

  Η ΟΜΕ-ΟΤΕ θα πρέπει να αντιδράσει άμεσα και ΕΞΥΠΝΑ, καταργώντας με τα ίδια μέσα αυτόν τον μηχανισμό. Είναι πολύ απλό:

  Να καλέσει άμεσα (ή έστω έμμεσα, αλλά οργανωμένα) ΟΛΟΥΣ τους απεργούς να στείλουν μήνυμα ότι παρεμποδίστηκαν. Έτσι, αφενός η επιχείρηση δεν θα δουλεύει αφετέρου η διοίκηση δεν θα μπορεί να διακρίνει ποιοι απεργούν και ποιοι όχι, και οι εργαζόμενοι θα πληρώνονται. Επίσης να ενισχύσει την περιφρούρηση της απεργίας.

  Και μόνο η αποστολή πολύ μεγάλου αριθμού τέτοιων μηνυμάτων, είναι μία μικρή νίκη, που μπορεί να την επικαλεστεί η ΟΜΕ. Αν δε η διοίκηση του ΟΤΕ αποσύρει το μέτρο, τότε θα πρόκειται για μια τακτική νίκη. Θα έχει πέσει μέσα στον λάκο που άνοιξε. Αν δεν γίνει τίποτα η ΟΜΕ-ΟΤΕ έχει σοβαρότατες ευθύνες απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα της χώρας και την ιστορία του, γιατί θα επιτρέψει την καθιέρωση ενός απεργοσπαστικού μηχανισμού. Θα αποδειχθεί για άλλη μια φορά ότι το συνδικαλιστικό κίνημα του ΟΤΕ είναι η κερκόπορτα του κινήματος από την οποία εισάγονται όλα τα αντεργατικά μέτρα.

  ΑΣ ΠΡΟΣΑΡΜΟΣΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ.

  Υ.Γ. 1) Καλό θα ήταν να αναρτηθεί αυτό το μήνυμα ως ανακοίνωση έστω και ανυπόγραφο, για ευνόητους λόγους.
  2) Ήδη κυκλοφορεί ένα SMS που μας προτρέπει να απεργήσουμε αλλά και να στείλουμε μήνυμα ότι παρεμποδιστήκαμε. Ας υιοθετηθεί αυτή η αντίδραση και να γίνει πιο οργανωμένα.


 2. ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ και ΕΞΥΠΝΟ.

  Ας το αντιγράψουμε και ας το στείλουμε ΟΛΟΙ στην ΟΜΕ-ΟΤΕ μέσα από το site της (http://www.ome-ote.gr/contact.htm)


 3. Sorry για την καθυστέρηση παιδιά/
  Αν είδαμε μια προβληματική στην πρόταση αυτή παιδιά είναι ότι δεν μπορεί να καλύψει τους πάντες.
  π.χ. κάποιος που είναι περιφρούρηση στην πόρτα δεν μπορεί να στείλει sms γιατί θα τον πιάσει μετά ο διοικητής και θα του πει, τι λε ρε τσάκαλε στην πόρτα δεν ήσουν? ποιος δε σε άφησε?

  Επίσης υπήρχε η πρόταση να σταλούν πολλά μνμτ για να μπλοκάρει το κέντρο πράγμα που νομίζω δεν είναι τεχνικά εφικτό. δεν κολλάει τόσο εύκολα το κέντρο

  όσο για το αν θα κολλήσει η διοιήκηση μπροστά στους πολλούς μισθούς που θα δώσει χωρίς λόγο, νομίζω πως αυτό το είχε υπολογίσει ήδη. άλλωστε στόχο το φακέλωμα είχε η ανακοίνωση και προφανώς θυσίασαν κάποια φράγκα για να το καταφέρουν. δεν τους λείπουν άλλωστε…

  αυτά σε γενικές γραμμές για τους λόγους που δεν υιοθετήσαμε την πρόταση που λέτε παιδιά. πάντως είναι γεγονός ότι ήταν αιφνιδιαστική η κίνηση της διοίκησης και θα έπρεπε να υπάρχουν άλλα αντανακλαστικά από την ΟΜΕ ΟΤΕ για να μην περάσει ούτε για μια ώρα το κωλοέγγραφο. αλλά τι να πεις…θεσμικός συνδικαλισμός. τα κεφάλια της ΟΜΕ ΟΤΕ δεν κινδυνεύουν απ το φακέλωμα άλλωστε

  ελπίζω να βρεθούν τρόποι από τα κάτω και αυτόνομα αντανακλαστικά για να λυθεί το πρόβλημα, αν επαναληφθεί

  τσάο (chaos)


 4. Αυτο δεν ισχύει για εσάς γιατί δεν έχετε ΚΑΜ.Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε <span>%d</span> bloggers: